3.10.09

το σχέδιο Μάρσαλ του 2009...


του Ανδρέα Πετρουλάκη, από την Καθημερινή

Προς επίρρωσιν του τίτλου, αντιγράφω από την χθεσινή έκδοση της Ελευθεροτυπίας και τη στήλη του Γιάννη Τριάντη:
* ΠΡΟΓΕΥΣΗ... «Πρωθυπουργό με υποτυπώδη κοινωνική ευαισθησία ψάχνει η χώρα, όχι... κοσμήτορα του Λόντον Σκουλ οβ Εκονόμικς ή γιάπηδες της Γουόλ Στριτ! Αλλωστε, και η Βρετανία που έχει δικό της... ολόκληρο το Λόντον Σκουλ οβ Εκονόμικς, με τους καθηγητές του και όλα τα σαΐνια του Σίτι, χρεοκόπησε πλήρως ακριβώς εξαιτίας τους! Αντίστοιχα και οι ΗΠΑ. Να μας λείπουν τέτοιοι σύμβουλοι!»... Ο Γιώργος Δελαστίκ («Εθνος»), με αφορμή τη σχετική εξαγγελία του κ. Παπανδρέου:

- «Ορισμένοι οιωνοί δεν φαίνονται καλοί. Τι ήταν πάλι αυτό που είπε χθες ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία; Τι είδους "ομάδα διεθνών οικονομολόγων" είναι αυτή που σκοπεύει να κουβαλήσει στο υπουργείο Οικονομικών, "αξιοποιώντας όχι μόνο την εμπειρία τους, αλλά και το κύρος τους που παρέχουν προς τις διεθνείς αγορές;».

- «Πριν από μισόν αιώνα στην κατεστραμμένη και σπαρασσόμενη μετεμφυλιακή Ελλάδα της καθυστέρησης και της αμερικανοκρατίας της δεκαετίας του 1950, είχε ίσως νόημα η μετάκληση ξένων ειδικών που καθόριζαν με τις αποφάσεις τους την τύχη του λαού μας. Σήμερα όμως δεν υπάρχει κανένας τέτοιος λόγος. Η χώρα έχει υπερεπάρκεια άριστα καταρτισμένου επιστημονικού δυναμικού. Δεν πάσχει από... Αλεξ Ρόντους της οικονομίας!»