5.9.09

Γιώργος Βλάχος: ένας άξιος εκπρόσωπος του λαού (...ακόμα και χωρίς τσαρούχια!!)

Τα νέα με συγκλονισαν, ο κολοσσός της δημοσιογραφίας, ο σάκος του μπόξ του νεφεληγερέτη Αυτιά, ο διεκδικητής της χρυσής ζώνης του κρετινισμού από τον Βερύκιο, ο ανερχόμενος σταρ της ελληνικής πολιτικής δημοσιογραφίας (my ass...) ευρέθη στην Θεσσαλονίκη ίνα εργασθή και εδέχθη πληθώρα ακισμών και φιλοφρονήσεων από παρευρισκόμενους πολίτες των οποίων οι γεννητικοί αδένες είχαν πρηστεί γενόμενοι δέκτες της ιδιαζούσης ευφυίας, ευστροφίας και ευφράδειας του εν λόγω μυστακοφόρου και μικροφωνοφόρου Έλληνος...

Και πάνω που ήμουν μέσα στη σκέψη, να γράψω, να μη γράψω, τον καημένο, quelle decadence, καλά να σου τα χώνει ο Αυτιάς, έχει και μία αίγλη το πράγμα, να σου τα χώνει όμως ο ανώνυμος έαυτός σου, ο απλός πολίτης, αυτό είναι άνω ποταμών. Εκεί λοιπόν έφτασε το παρακάτω κείμενο που έγραψε και δημοσίευσε η olympiada.
Προπηλάκισαν τον Βλάχο στη ΔΕΘ. Γιατί; Είναι άξιος εκπρόσωπος του λαού!

Την έπεσαν οι παρευρισκόμενοι στον Βλάχο την ώρα που ο ίδιος ασκούσε το λειτούργημα του. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ. Ο Βλάχος αποτελεί την ενσάρκωση του μέσου Έλληνα στο επάγγελμα του δημοσιογράφου.

Άνθρωπος μέσης νοημοσύνης, χαρακτηριστικό παράδειγμα της νεοελληνικής μετριότητας, κατάφερε να μονοπωλεί τα τηλεοπτικά παράθυρα αθόρυβα, όπως ο μέσος σφουγγοκωλάριος διορισμένος δημόσιος υπάλληλος που βρίσκεται ξαφνικά σε “σπουδαία θέση”. Ως γνήσιο πιστό σκυλί (κατά τη ρήση Κακαουνάκη), απογείωσε την καριέρα του όταν το αφεντικό του βρέθηκε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη. Ανέλαβε λοιπόν εργολαβικά την καθημερινή παπαγαλία της υπόθεσης Βατοπαιδίου χωρίς κανένας να τον παίρνει στα σοβαρά (μέχρι που οι υπόλοιποι βαρώνοι αποφάσισαν να ασχοληθούν).

Με βαρύγδουπες αποκαλύψεις, φληναφήματα και κραυγές έγινε άξιος παραστάτης του διωκόμενου αφεντικού του (αλήθεια, μετά την ακύρωση των ανταλλαγών, ποιο ακριβώς είναι το “σκάνδαλο”;). Δείχνοντας ακριβώς πως βγαίνει το ψωμί στην Ελλάδα. Ο άξιος δημοσιογράφος δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τα δις της ΙΜΜ Λαύρας ή της ΙΜ Πεντέλης, τη Siemens και τον Γερμανικό άξονα κλπ κλπ.

Έφτασε στο απώγειο της δόξας του όταν έκανε την περιβόητη ερώτηση έξω από τη Ρηγίλλης όταν όλοι ήταν έξαλλοι με την ΥΠΕΞ και τους χειρισμούς στην υπόθεση Καραβέλλα, “φταίνε οι βατοπαιδινοί για την ήττα”; Που εξόργισε μέχρι και τον Σουφλιά!

Το πίστεψε βλέπετε ο άνθρωπος ότι πραγματικά έκανε “δημοσιογραφία”. Όμως ο Βλάχος είναι ακόμα εκεί. Με το μαρκούτσι στο χέρι. Έτοιμος να πράξει το καθήκον του.

Γιατί ο Βλάχος είναι η ιδανική νεοελληνική περσόνα κάθε εργοδότη: Μέτριας νοημοσύνης που του επιτρέπει να αναλάβει την κάθε ανίερη αποστολή για να τιμήσει το μισθό του. Εκτελεί χωρίς πολλές ερωτήσεις.

Γιατί λοιπόν προπηλακίσατε τον κύριο Βλάχο; Είναι η ισχυρή πλειοψηφία που στήριξε και στηρίζει την “ισχυρή Ελλάδα”. Είναι η εικόνα όλων μας.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά φαντάζομαι τη σκηνή, ο Βλάχος να περιγράφει το τι έγινε, ο Βερύκιος να βράζει και να χύνεται με το ζελέ μαλλί και η Μαρία «πονηρό-χαμογελάκι» Σπυράκη να τους κοιτάει και τους δύο με το γυαλάκι ελαφρά σηκωμένο... Καλύτερα ο Τράγκας που κοιμάται στα παράθυρα όταν τον βλέπουν κι όταν δεν τον βλέπουν και ξυπνάει το αρχοντικό προγούλι του μόνο για να ακιστεί (λεκτικώς...) μετα της κυρίας Μακρή...