7.9.09

Καραγκιοζάκια ή ο ευτελισμός της πολιτικής...21.03.2008...
«Θυμάμαι, όταν ήμουν παιδί, που πηγαίναμε μαζί με τον Σπύρο, που είναι μεγαλύτερος από εμένα, στο Λυκαβηττό για να ακούσουμε Παύλο Μπακογιάννη, από την Deutsche Welle. Αυτός δεν ήταν ένας αγώνας; Δεν είναι παράδειγμα για τους νέους ανθρώπους, για να τους μάθουμε να αντιστέκονται σ’ αυτά που γίνονται σήμερα; Γιατί, λοιπόν, το αρνούμεθα; Ποια είναι σήμερα τα ινδάλματα της νεολαίας; Ποια είναι; Θα τολμήσω να πω ένα όνομα. Ο κ. Ψινάκης; Υπάρχει πάρτι της σημερινής καλής κοινωνίας, της κοινωνίας του χρήματος δηλαδή που να κάνει ένα πάρτι και να θεωρείται πετυχημένο χωρίς να είναι μέσα ο κ. Ψινάκης; Δεν υπάρχουν νέα παιδιά σήμερα -και σας ερωτώ κατά πρόσωπο- που λένε: «α, πάμε να κολλήσουμε δίπλα για να γίνουμε αστέρια»; Αυτά είναι τα ινδάλματα σήμερα. Αυτά πλασάρουν οι τηλεοράσεις σήμερα».

03.09.2009...
«Εγώ θέλω να πλατύνω την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό με ...άλλους ανθρώπους».

03.09.2009...
«Χθες μίλησα με τον κ. Ψινάκη, ο οποίος είναι κομιστής ενός πολύ μεγάλου μυαλού και όταν το αντιληφθεί ο πολίτης, πράγματι αντιλαμβάνεται ότι το μυαλό αυτό μπορεί να προσφέρει. Ζει σε έναν άλλο χώρο, αλλά μπορεί να προσφέρει».

Αν σας πω τώρα ότι όλα τα παραπάνω είναι δηλώσεις του ιδίου «πολιτικού», του περίλαμπρου αστέρα που ακούει στο όνομα Γιώργος Καρατζαφέρης, τι θα πείτε;;; Δεν σας έχει αφήσει περιθώρια για να πείτε και πολλά... Τον ίδιο άνθρωπο που θεωρούσε πέρσι αντιπαράδειγμα για τους νέους, σήμερα τον θεωρεί ως ...«κομιστή πολύ μεγάλου μυαλού που μπορεί να προσφέρει» μέσω του κοινοβουλίου !!!

Καρατζαφέρης είναι αυτός βλέπετε! Συνώνυμο της «κωλοτούμπας» και του λαϊκισμού! Αλλά και κομβικός κρίκος στην αλυσίδα του συστήματος που επιχειρεί την «καραγκιοζοποίηση», τον ευτελισμό της πολιτικής και τον εθισμό των πολιτών στην παθητική αποδοχή του παράλογου.

Για την ιστορία, οι δηλώσεις εν σειρά είναι: η πρώτη (21.03.2008) από το βήμα τις Βουλής, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων με θέμα τα δικαιώματα της νεολαίας στη μόρφωση και τον πολιτισμό, η δεύτερη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84", η τρίτη στην εκπομπή του κ.Αυτιά στο Alter.

Τι μεσολάβησε ανάμεσα τους; Μπορεί ο πρόεδρος να άκουσε τον Ηλία «το μυαλό» Ψινάκη να του ζητάει περιπαθώς: «Μωρή κουλή, θα με βάλεις κι εμένα σε κανένα ψηφοδέλτιο, να μου ρίξουν και εμένα μια ...ψήφο, να την...ευχαριστηθώ;».
υ.γ.1 τώρα που το ξανασκέφτομαι, ιστορικά αν το δείτε, η κοινωνία, κάθε κοινωνία, είχε τους ηγέτες της, είχε τους εργαζόμενους, είχε τους επιστήμονες, είχε και τους τζουμπέδες της, τα καραγκιοζάκια της... Μετά την Σαρρή λοιπόν, Ψινάκης !!! Άντε πρόεδρε, και με την Πετρούλα !!! Χαμόγελο... Καλή εβδομάδα !!!

υ.γ.2 πλάκα, πλάκα, θα έχει και τζάμπα προβολή από το Star... Αλλά εκεί δεν είναι που όλοι οι φελλοί επιπλέουν;;