2.9.09

«Κάνουμε τη δουλειά μας επικεντρωμένοι...»

Λέτε να βρέθηκε πεδίο σύγκλισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;;; «Κάνουμε τη δουλειά μας επικεντρωμένοι...», τελικά αυτό δε μας λένε και οι δύο μετ' επιτάσεως του λόγου τους και επιτάξεως της (κοινής) λογικής μας;;;
Αυτό το ερώτημα αποφάσισα να εκθέσω στον σχολιασμό της εκλεκτής παρέας κάποια στιγμή χθες, προφανώς αναφερόμενος στην παντελή απουσία συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Και τα δύο δια των εκροσώπων τους προσπαθούν να μας πείσουν ότι «κάνουν τη δουλειά τους», ξεχνώντας προφανώς (ηθελημένα;;; άθελα;;;) ότι δουλειά τους τελικά είναι η εξωστρεφής συνεργασία για το κοινό (=του τόπου) καλό και συμφέρον αντί της εσωστρεφούς συνεργασίας προς ίδιον ώφελος.

Συνέλεξα αρκετές απόψεις, προσέθεσα κι εγώ τις δικές μου σκέψεις και -τέλος- αποφάσισα να τα συλλέξω όλα εδώ για να μείνουν...

Γράφει ο Σπύρος: «αγαπητέ Γιάννη δείξε μου σήμερα έναν σοβαρό και μυαλωμένο έλληνα πολίτη -και όχι κομματικό στέλεχος- που δεν θα χειροκροτούσε την επιλογή τεχνοκρατών κοινής επιλογής για την διακυβέρνηση των βασικών υπουργείων για τα επόμενα τουλάχιστον 2 χρόνια -μέχρι την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη- με συγκεκριμένο συμφωνημένο πλάνο και χωρίς περιθώρια μικροκομματικών παρεκκλίσεων από τους στόχους που θα τεθούν;»

Προσθέτει ο Μιχάλης: «Σπύρο συμφωνώ 100% αν και για ευνόητους λόγους το θεωρώ ουτοπικό. Η πολιτική μας δεν διαθέτει, όπως και οι πολιτικοί, την ποιότητα και την κουλτούρα που απαιτεί η συνεργασία...»

«Σπύρο, ασφαλώς και είναι ρητορικό το ερώτημα σου, φίλε μου...», παρεμβαίνω, «οι «δυνάμεις» που περιγράφεις είναι εκτός πολιτικής, δυστυχώς, το περιέγραψε ο Μιχάλης, η πολιτική μας και οι πολιτικοί μας έχουν συνειδητά διαφοροποιηθεί από την ποιότητα και την κουλτούρα του συνεργάζεσθαι (πολλοί δε και του εργάζεσθαι...) και εντρυφούν μετ' επιτάσεως στην «τέχνη» του απεργάζεσθαι...»

Στο σημείο αυτό έρχεται η ερώτηση του Σωτήρη: «Ποιος θα αναθέσει την διακυβέρνηση στους τεχνοκράτες; Οι "πολίτες" που συνωστίζονται στα βουλευτικά γραφεία για ένα διορισμό; Οι "πολίτες" που λαδώνουν και λαδώνονται καθημερινά για να γίνουν οι δουλειές τους; Οι "πολίτες" που θα σπεύσουν να δανειστούν για να πάρουν οικόπεδα στα καμμένα;»

Και η απάντηση από τον Σπύρο αρχικά, «δεν μας ταιριάζει ο συμβιβασμός και η αποδοχή της μετριοκρατίας ως τετελεσμένο Σωτήρη. Αρνούμαι να παραδοθώ στο "μοιραίο" απλά γιατί τότε δεν θα έχω λόγο να συνεχίσω και πολύ περισσότερο τίποτα για να μεταδώσω και να εμπνεύσω τα παιδιά μου» και κατόπιν η δική μου «Ενδιαφέρουσα άποψη Σώτο, όντως, οι πολίτες είναι τελικά αυτοί που επιλέγουν και εκλέγουν αυτούς που τους εκφράζουν, αυτούς που τους αρμόζουν... κι αν «τεχνοκράτες» πολίτες επέλεγαν «τεχνοκράτες» πολιτικούς;;;»

«Προφανώς αναφέρεσαι στον ...Αριστοτέλη!», παρατηρεί ο Σωτήρης και προσθέτει «Σπύρο, φυσικά δεν παραδιδόμεθα και θα μεταδώσουμε στα παιδιά μας αυτό που πρέπει. Και αυτό, δυστυχώς, δεν είναι άλλο από το "Ωραία χώρα η Ελλάς, μόνο δια διακοπάς"! Σίγουρα το ιδανικό δεν υπάρχει πουθενά, αλλά the only way is go away...»