21.8.09

Επιστρέφω, εν μέσω κραυγών και αλαλαγμών ανωνύμων ηλιθίων λιβελογράφων...

Η είδηση λιτή, απλή και, το κυριότερο, είδηση που μαρτυρά ότι στον πολιτισμένο κόσμο υπάρχει νόμος και ο νόμος εφαρμόζεται όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να προστατεύονται οι πολίτες από την κακόβουλη (συνήθως...) αυθαιρεσία άλλων πολιτών.
Η Google αποκαλύπτει την ταυτότητα blogger μετά από δικαστική απόφαση!

Η google παρέδωσε τα ηλεκτρονικά στοιχεία blogger που ζητήθηκαν από την κυρία Liskula Cohen (πρώην μοντέλο που έχει συνεργαστεί με μεγάλους σχεδιαστές ρούχων όπως ο Αρμάνι και ο Βερσάτσε), έπειτα από απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου του Μανχάταν που έκρινε ότι η εν λόγω ενάγουσα υπέστη συκοφαντική δυσφήμηση από τον ανώνυμο blogger.

H 37χρονη Cohen προέβη σε μηνυτήρια αναφορά κατά του ιδιοκτήτη του ιστολογίου «Skanks in NYC» κατόπιν δημοσίευσης φωτογραφιών της τον προηγούμενο Ιανουάριο,που συνοδεύονταν από σχόλια στα οποία την περιέγραφαν ως μία απελπισμένη σαραντάρα, αφήνοντας παράλληλα πολλά σεξουαλικά υπονοούμενα σε σχέση με την προσωπική της ζωή.

Η Cohen, αναφερόμενη στις πράξεις του ανώνυμου blogger, τις χαρακτήρισε «θλιβερές, ηλίθιες και παθολογικές» και δικαιολόγησε τη μήνυση που υπέβαλλε λέγοντας πως «θέλω να γνωρίζω ποιοι είναι οι εχθροί μου»!

Αφότου αποκαλύφθηκε το πρόσωπο που συκοφάντησε την Cohen, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για πρόσωπο του περιβάλλοντος της. Η Cohen δεν αποκάλυψε τ’ όνομά της αλλά ούτε και μήνυσε το συγκεκριμένο πρόσωπο. Απλά, δήλωσε ότι «ξέρω ποια είναι, ξέρω γιατί το έκανε. Δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. Είναι θλιβερό».

Εδώ τώρα, στα καθ' υμάς, τέτοιες ειδήσεις προκαλούν παλλαϊκό ξεσηκωμό. Δείτε ένα από τα μηνύματα που έλαβα χθες, το πιο ήπιο: «Καλημέρα. Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου;»

Βλέπετε, δημιουργείται πλέον διεθνές προηγούμενο, πρόκειται για την πρώτη φορά που η Google δίνει τα ηλεκτρονικά στοιχεία πελάτη της, ακολουθώντας το πόρισμα δικαστικής απόφασης. Και υπάρχει και η ουσία της απόφασης αυτής, ότι η ανωνυμία δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλύπτει παραβατικές συμπεριφορές, ότι υπάρχουν νόμοι που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές και οι νόμοι αυτοί θα εφαρμόζονται.

Αυτό είναι κατά βάθος που ενοχλεί, το ότι καταργείται ένα ανέξοδο και ισχυρό εργαλείο εκβιασμού και προσπορισμού οικονομικών και άλλων ωφελημάτων. Ουδόλως ενδιαφέρονται οι διαμαρτυρόμενοι για την δυνατότητα αποκάλυψης ενός σκανδάλου, μιας παρανομίας, μιας κατάχρησης, περιπτώσεων όπου η ανωνυμία μπορεί να προσφέρει κατ' αρχήν προστασία, από την ώρα που δεν προσφέρει χρήμα ή δυνατότητα για χρήμα, ουδόλως ενδιαφέρονται...

Δεν ενδιαφέρονται. Γιατί γνωρίζουν ότι δε θα τους προκύψει ποτέ μια τέτοια περίπτωση. Γιατί προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην τους προκύψει ποτέ μια πραγματική αποκάλυψη, θέλουν να μην αποπροσανατολιστούν από τον στόχο τους: τη «λιβελογραφία» της κρεβατοκάμαρας...

Ε, ναι, αυτού του τύπου είναι η «συγκλονιστική» αποκάλυψη για το που δουλεύει η σύζυγος κάποιου δημοσιογράφου, σιγά μην ασχολούνταν οι γελοίοι λιβελογράφοι με το αν χρησιμοποίησε τη θέση της/του κατά παράβαση του νόμου και του υπηρεσιακού καθήκοντος, το κόλπο είναι να «πιέσουμε» τον κύριο για να μας χρηματοδοτήσει και να συνεχίσουμε να ...σκάβουμε το λαγούμι μας, «δε μπορεί, όλο και κάποια λαδιά θα έχει κάνει, ε, θα τον τσιμπήσουμε...».

Είναι του ιδίου βεληνεκούς «σημαντική» αποκάλυψη με την προχθεσινή ότι έγγαμος δήμαρχος στην Αιτωλοακαρνανία διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με μέλος της στενής του επιτελικής ομάδας, είδηση που με περισσή σπουδή μου έστειλαν στο e-mail μου παρακαλώντας για την κοινοποίηση της. Πραγματικά χέστηκα !!!

Δικαίωμα του κυρίου και της κυρίας να κάνουν ότι θέλουν στην προσωπική τους ζωή, θα είχε ενδιαφέρον και νόημα να ασχοληθώ κι εγώ και ο καθένας αν ο δήμαρχος έκανε χρήση της ιδιότητας του για να «ρίξει» την κυρία (περίπτωση Clinton) ή αν η κυρία χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη εξωσυζυγική σχέση για να εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα της καθ' υπέρβαση της νομιμότητας (περίπτωση Ζαχόπουλου). Τότε να ασχοληθώ, ως τότε χέστηκα !!!

Δε με νοιάζει ρε σεις τι κάνει ο κάθε άνθρωπος στην κρεβατοκάμαρα του, επιπλέον ο εν λόγω δεν διαφέρει από κάποιον άλλο άνθρωπο που απλά διατηρεί μια εξωσυζυγική σχέση, η ιδιότητα του δεν αποτελεί a priori ενοχοποιητικό στοιχείο.

Αλήθεια σε αυτό τον τόπο θα μάθουμε ποτέ να συνθέτουμε και να παράγουμε προτάσεις, απόψεις, ανάπτυξη ή θα μείνουμε μια ζωή στην άρνηση, στο δεν, στην ανέξοδη καταγγελία για οτιδήποτε δεν κουμπώνει με τα στενά μικροσυμφέροντα μας;;;

Καλημέρα...