16.7.09

Χίιιιι Χάιιιι!! Πράσινη Ανάπτυξη και ...επιδοτούμενο τυρόγαλο !!

Αυτή πια η ενασχόληση των παραγόντων της κεντρικής πολιτικής σκηνής με τα απλά και καθημερινά είναι συγκινητική... Δείτε τι μου έστειλε παλιός καλός φίλος Καρδιτσιώτης και θα καταλάβετε...

Πήγε λέει στα μέρη του ο κ.κ. Σπ. Κουβέλης (αυτός ντε, ο οικολόγος που μάζεψε ο Γιωργάκης στο κίνημα να κάνει καλοκαιριάτικα τα ρεπά της Καρακλιούμη...) «σε περιοδεία επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης». Και είχε αποβραδύς συνάντηση με πολίτες «φορείς» όλου του νομού και μιλήσανε για την Πράσινη Ανάπτυξη. Και την άλλη μέρα το πρωί πήγε επίσκεψη σε μια πρότυπη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων από τυροκομεία «που παράγει ουσιαστικά υποπροϊόντα και άρα δημιουργεί εκεί που υπήρχε πρόβλημα θέσεις εργασίας» και «σε ένα πρότυπο οινοποιείο, που κάνει επίσης την ίδια δουλειά». (τα αποσπάσματα από το επίσημο δελτίο τύπου του Κινήματος ΛΑΟΥ ΛΑΟΥ...)

«Και αυτό είναι η Πράσινη Ανάπτυξη» αναφώνησε έμπλεος χαράς ο Μέγας Οικολόγος (κατά το Μέγας Χατμάνος) σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Κανάλι 1 του Πειραιά του δήμαρχου (...που πρέπει να ξαναεκλεγεί για να μην γίνουμε ρόμπαι ξεκούμπωται...) Φασούλα.

Αμαν... Με ζώσαν τα φίδια, θυμήθηκα εκείνο το χωραφάκι στο βουνό που μου 'δινε ο πεθερός μου και δεν το ήθελα και μελαγχόλησα... «Ώστε αυτό είναι η Πράσινη Ανάπτυξη», αναφώνησα...

Μαζί μου και η δημοσιογράφος (όπως διάβασα...) Βάσω Κεχαγιά: «Πάρα πολύ ωραίο, το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον κ. Κουβέλη. Πιστεύετε ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να ακούει όλα όσα λέγονται περί Πράσινης Ανάπτυξης; Γιατί μέχρι πριν από λίγα χρόνια, όταν ακούγαμε Πράσινη Ανάπτυξη και Πράσινη Οικονομία δεν ξέραμε ακριβώς σε τι αντιστοιχεί αυτό. Υπήρχε ένα νεφέλωμα δηλαδή γύρω από την Πράσινη Ανάπτυξη».

Που να φανταστώ ο αντιδραστικός εγώ ότι ο κάθε Έλληνας μπορεί να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία;;; Αχ να μην σας είχα γνωρίσει νωρίτερα κε Κουβέλη μου, τι κρίμα;;; Διάβασα ομως, τι λέω διάβασα, ρούφηξα κυριολεκτικά, τα γραφόμενα, τη συνέντευξη σας. Να, ας πούμε εκεί που λέτε:
Να σας δώσω ένα παράδειγμα από αυτό που επισκέφθηκα σήμερα. Στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλά τυροκομεία, μεγάλα και μικρά, τα οποία στο τέλος της διαδικασίας τους παράγουν ένα απόβλητο όπως λέγεται και η πραγματική του ονομασία είναι το τυρόγαλο, το οποίο αν το πετάξει κανείς σε ρέμα, είναι τοξικό κάνει πολύ μεγάλη ζημιά. Υπάρχουν δυνατότητες αυτό να το πάρει κανείς και κάνοντας μια εύκολη διαδικασία επιστημονικά και τεχνικά, που παράγει καθαρό νερό και από την άλλη κάποια υλικά- όπως πρωτεΐνες κλπ. τα οποία εξάγονται, και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές.

και μετά εκεί που το ...κοστολογείτε κι όλας...
...δεν έχει μεγάλο κόστος. Δηλαδή το να πάρεις το υλικό και να το επεξεργαστείς δεν έχει μεγάλο κόστος. Το να το πουλήσεις, σου αποδίδει πολλά χρήματα. Οπότε αυτό που κάνεις είναι ότι μετατρέπεις ένα απόβλητο, σε κάτι, που έχει αξία και παράλληλα δημιουργείς θέσεις εργασίας. Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι άνθρωποι που κάνουν αυτή την τεχνολογία στην Ελλάδα και η δυσκολία είναι ότι επειδή το κράτος απουσιάζει, πολλά από τα τυροκομεία δεν θέλουν να ενταχθούν σε κρατικό μηχανισμό, επειδή ακριβώς η γραφειοκρατία είναι δαιδαλώδης και τα έξοδα πολλά.

Παράλληλα όμως το να μην μπαίνουν στη φασαρία και στα έξοδα, σημαίνει ότι ρυπαίνουν όλα τα ποτάμια της Ελλάδας και εκεί είναι ο ρόλος του κράτους και πρέπει να πει ότι «εγώ θα σας βοηθήσω επιδοτώντας να μπείτε σε αυτά τα προγράμματα και από την άλλη θα σας ελέγξω και αν δεν μπείτε, αφού σας έχω δώσει τη δυνατότητα επί ενάμιση - δυο χρόνια, όποιος συνεχίζει να ρυπαίνει, θα του επιβάλλονται πρόστιμα, με επιβολή τέλος πάντων κάποιων ρυθμίσεων». Αυτός είναι ένας τρόπος.

Ώστε αυτή είναι η λύση για τα ποτάμια, επιδοτούμενο τυρόγαλο !! Κοίτα που δεν το είχα σκεφτεί !! Να πάρω και τον Πορτοσάλτε που έχει φαγωθεί με τον Ασωπό και το εξασθενές χρώμιο, δεν είναι χρώμιο, τυρόγαλο είναι απλά δεν είναι επιδοτούμενο και αδυνατεί να πρασινίσει !!! Ακούς Άρη, το λύσαμε το πρόβλημα !!! Επιδοτούμενο τυρόγαλο !!!

Κλείνω, πάω στο ΥΠ.ΑΝ. να κάνω briefing στον Χατζηδάκη μπας και προλάβουμε, πρέπει αύριο κιόλας να λανσάρουμε το επιδοτούμενο ροκφόρ, μάλιστα θα δώσουμε μάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μετονομαστεί από Blue Cheese σε Green Cheese !!! Χίιιιι Χάιιιι!!