8.6.09

Επειδή κάθε μέρα είναι καλύτερη όταν ξεκινά με χαμόγελο...

Χθες, οι κάλπες (κάλτσες για κάποιους άλλους) δεν έδωσαν το αποτέλεσμα που επιθυμούσα. Ας είναι... Υπάρχουν λόγοι πολλοί, χθες ως αργά μιλούσα με συγγενείς και φίλους και συνέλεξα απόψεις και γνώμες, τις οποίες θα αποκωδικοποιήσω και θα καταθέσω εδώ, αργότερα σήμερα για να τους συζητήσουμε. Ενδιαμέσως όμως, η μέρα έχει ξεκινήσει και, μιας και είναι του Αγίου Πνεύματος, σκέφτηκα ότι είναι μέρα... πνευματώδης και ότι θα είναι καλύτερη αν ξεκινήσει με χαμόγελο. Δείτε λοιπόν μερικά ανέκδοτα που και γέλιο βγάζουν και σημειολογία έχουν...
Ποια είναι η πιο δυστυχισμένη μάνα και γιατί;
Η αγελάδα, γιατί έχει άντρα βόδι και παιδί μοσχάρι.

Ένας κυνηγός πάει σαφάρι στην Αφρική και παίρνει μαζί το σκύλο του. Ενώ ο σκύλος περιφέρεται στη ζούγκλα, βλέπει μια λεοπάρδαλη να κατευθύνεται προς το μέρος του, φανερά πεινασμένη. Ο σκύλος σκέφτεται, «Ωχ μπλέξαμε!» Τότε βλέπει κάτι κόκαλα λίγο πιο πέρα και αρχίζει να τα ροκανίζει, με την πλάτη του στην λεοπάρδαλη. Ενώ εκείνη είναι έτοιμη να του χυμίξει, ο σκύλος λέει, «πολύ νόστιμη αυτή η λεοπάρδαλη, αναρωτιέμαι αν υπάρχουν άλλες εδώ τριγύρω». Η λεοπάρδαλη, κι ενώ ήδη βρίσκεται στον αέρα παγώνει, και εξαφανίζεται πίσω από κάτι δέντρα. «Παραλίγο», λέει, «λίγο έλειψε, αυτός ο σκύλος σχεδόν με είχε».
Ένας πίθηκος, παρακολουθώντας όλο το σκηνικό από ένα δέντρο, σκέφτεται ότι μπορεί να εξασφαλίσει την εύνοια της λεοπάρδαλης και να γλιτώσει το τομάρι του εξηγώντας της αυτό που είχε συμβεί. Πάει προς το μέρος της και εξηγεί τα πάντα. Η λεοπάρδαλη, έξαλλη για την κοροϊδία, λέει στον πίθηκο «έλα, πίθηκε, ανέβα στη ράχη μου να δεις από κοντά τι πρόκειται να πάθει ο σκύλος».
Ο σκύλος βλέπει τη λεοπάρδαλη να έρχεται προς το μέρος του με τον πίθηκο καβάλα. «Τι θα κάνω τώρα;» σκέφτεται. Τότε, αντί να το βάλει στα πόδια, κάθεται με την πλάτη γυρισμένη στους δυο. Όταν η λεοπάρδαλη και ο πίθηκος έχουν πλησιάσει αρκετά, ο σκύλος λέει, «Που είναι αυτός ο ηλίθιος πίθηκος; Ποτέ δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ, τον έστειλα πριν από μισή ώρα να μου φέρει άλλη μια λεοπάρδαλη κι ακόμα να φανεί!»

Μια χωρική πήγε να εξομολογηθεί τον 15αύγουστο στον παπά του χωριού.
- Παπά μου έκανα πολλές αμαρτίες.
- Λέγε τέκνο μου!
- Να ...ξέρεις, πήγα με πολλούς άντρες
- Ναι... Τίποτε άλλο;
- Το χειρότερο είναι που πήγα και με τον παπά του διπλανού χωριού.
- Αυτό είναι μεγάλο κρίμα..ασυγχώρητο!
- Τι να κάνω παπά μου να συγχωρηθώ;
- Μμμμμμμμμ... Ανέβα στο καμπαναριό και πήδα κάτω.
- Μα παπά μου.... θα γκρεμοτσακιστώωωωωω!
- Κομμάτια να γίνεις αμαρτωλή....Δεν είχε παπά το χωριό;

Στην αρχή ο Θεός έφτιαξε τη γη και είπε:- Ωραία είναι!
Μετά έφτιαξε τη μέρα και είπε:- Ωραία είναι!
Μετά έφτιαξε το ζωικό βασίλειο και είπε:- Ωραίο είναι!
Μετά έπλασε τον άνδρα και είπε:- Ωραίος είναι!
Μετά έπλασε την γυναίκα και είπε:- Δεν πειράζει. Θα βάφεται!