17.6.09

06:15... Εν ψυχρώ δολοφονία από άνανδρους δολοφόνους...

Η μέρα μου σήμερα ξεκίνησε παράξενα, με το άκουσμα της είδησης «έκτακτο... αστυνομικός πυροβολήθηκε στα Πατήσια». Είχα ήδη πει τις πρώτες καλημέρες, γρήγορα κατάλαβα ότι μάλλον ρητορικός θα είναι ο λόγος μου...
Αργότερα, στο αυτοκίνητο, στο δρόμο για τη δουλειά, άκουσα και τα ...υπόλοιπα: ο αστυνομικός γαζώθηκε από πίσω και αριστερά, περισσότεροι από 20 κάλυκες βρέθηκαν στην περιοχή, ο ιατροδικαστής καθυστέρησε ένα ...διωράκι γιατί «είχε κίνηση», ο άτυχος αστυνομικός είχε πιάσει βάρδια στις 06:00 και έπινε το πρωίνό του καφεδάκι, ήταν εκεί για να φυλάει (μόνος αυτός) μια μάρτυρα στη δίκη κατά των δολοφόνων του ΕΛΑ, κ.λπ. κ.λπ.

Αποφάσισα τώρα, κάποιες ώρες μετά, να γράψω κάποιες πρώτες σκέψεις, πιό ήρεμος από ότι ήμουν το πρωί...
Κατ' αρχήν, τους χαρακτηρίζω «άνανδρους δολοφόνους», στην αρχή ήθελα να αναφερθώ σε «άνανδρα κτήνη», είπα να κρατηθώ ηπιότερος. Η ανανδρία προκύπτει και από τον αριθμό των δραστών (δύο + δύο) και από τη φορά των πυροβολισμών (αριστερά και πίσω), θεωρώ ότι αν αυτά τα ανθρωπάκια είχαν «αρχίδια» θα πήγαινε ένας τους φάτσα στον αστυνομικό.
Δεν δέχομαι πολιτικές σκέψεις και απόψεις γύρω από μια άνανδρη και εν ψυχρώ δολοφονία όπως αυτή, θεωρώ τους δολοφόνους κτήνη ως εκ τούτου δεν τους αναγνωρίζω ότι έχουν την λογική που απαιτεί η πολιτική σκέψη και η διατύπωση άποψης.
Εννοείται ότι δεν δέχομαι ως πολίτης κανένα ελαφρυντικό και παρακαλώ τον όποιο εισαγγελέα (ο οποίος εκπροσωπεί όλους μας by the way...) να λάβει σοβαρά υπ' όψιν του αυτή την άποψη, είμαι σίγουρος ότι την ασπάζονται αρκετά εκατομμύρια συμπολιτών.
Μάλιστα, όπως σχολίασα και σε σχετικό post φίλου, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφ’ όσον οι συγκεκριμένοι άνανδροι δολοφόνοι συλληφθούν και καταδικαστούν, θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω ακόμα και άρση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους θεωρώ κτήνη και θα προτιμούσα να ισχύσουν για αυτούς μόνο εκείνα από τα δικαιώματα των ζώων που αφορούν τα κτήνη !!

Το σημερινό συμβάν έχει και μια άλλη διάσταση: φανέρωσε με τον καλύτερο τρόπο την επιχειρησιακή (αν)ικανότητα της ΕΛΑΣ για την οποία είχα κατ' επανάληψη μιλήσει και γράψει τον Δεκέμβρη του 2008. Μια ανικανότητα με ουσιαστικές, διαχρονικές και διακομματικές ευθύνες.
Για να μη σπαταλώ πάλι τον χρόνο μου και τον χρόνο σας, η ουσία είναι μία: εξακολουθούμε να μην έχουμε σοβαρή αστυνομία, θα έλεγα μάλιστα ότι έχουμε μια αστυνομία σε προϊούσα σήψη !! Οι δε φιλότιμες προσπάθειες του κ. Μαρκογιαννάκη απλώς έχουν περιορίσει κάπως τη μετάδοση της σήψης στο μικρό υγιές κομμάτι που έχει απομείνει, το μεγάλο όμως είναι σάπιο, σαθρό, δεν ξέρει ποιά είναι τα καθήκοντα του και -ακόμα κι αν ήξερε- θα βαριόταν να τα ασκήσει.
Γιατί να ζοριστεί άλλωστε, δημόσιος υπάλληλος είναι, μόνιμος και αμετακίνητος, επιπλέον δε και ανεύθυνος σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα που προβλέπει ότι «ένας υπάλληλος του κράτους δεν ευθύνεται απέναντι σε τρίτα πρόσωπα για ζημιές που τους προξένησε με πράξεις ή παραλείψεις του από αμέλεια ή δόλο»... Είπατε τίποτα;;;

υ.γ. για να προλάβω πριν ερωτηθώ, ξεκαθαρίζω τρία πράγματα:
α. θα χαρακτήριζα και θα χαρακτηρίσω άνανδρο κάθε έναν που χτυπά από πίσω το ανύποπτο θύμα του με ένα πλήθος χτυπημάτων δυσανάλογο με την έννοια του αιφνιδιασμού, απλά σήμερα στη θέση του θύματος των ανάνδρων ήταν αστυνομικός,
β. δε μου αρέσει ούτε ευνοώ την αστυνομοκρατία, ούτε θα αρχίσω να φοβάμαι περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πως θα αντιδράσει η αστυνομία, ευτυχώς ο θεός με «έταξε» φιλελεύθερο και όχι γυρολόγο-συμφεροντολόγο ΛΑΟπλάνο,
γ. αναγνωρίζω ότι η αστυνομία έχει ουσιαστικό ρόλο σε μια ευνομούμενη φιλελεύθερη κοινωνία και -το έχω δηλώσει καιρό τώρα- είμαι διατεθειμένος να συμπράξω ως πολίτης σε συγκεκριμένα μέτρα.