22.5.09

Καρφιά ΔΗΜΗΤΡΑΚΑ (για marketeers, imagemakers και όχι μόνο...)

Είναι ένας επιχειρηματίας, βιοτέχνης,δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, που φτιάχνει καρφιά, τα καρφιά ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΣ.

Οικονομική κρίση, ύφεση, κλπ οι δουλειές δεν πάνε και τόσο καλά, τι να κάνει, έχοντας ακούσει ότι η διαφήμιση κάνει θαύματα καταφεύγει σε μια διαφημιστική εταιρεία για να του διαφημίσουν το προϊόν του. Πάει, που λέτε, τους λέει το και το, του λένε έτσι κι έτσι, δίνουν τα χέρια κι όλα καλά. Περνάει ο καιρός, οπότε μια μέρα τον φωνάζουν για παρουσίαση.

Πάει, χαιρετούρες, κακό, χαμόγελα, υποκλίσεις. Τον καθίζουν σε μια καρέκλα, σβήνουν τα φώτα, ανοίγουν τον προτζέκτορα, ΗΣΥΧΙΑ....

Γολγοθάς, υποβλητική μουσική, ο ΣΤΑΥΡΟΣ, ο ΧΡΙΣΤΟΣ και δύο Ρωμαίοι να τον καρφώνουν με μανία, αίματα, λεπτομέρειες αλά «Τα πάθη του Χριστού» με τον Μέλ Γκίμπσον. Πέντε δεύτερα μετά, η δουλειά έχει γίνει, ο Χριστός κραυγάζει, και ο ένας Ρωμαίος λέει στον άλλο: «Δουλειά στο τάκα-τάκα, μόνο με καρφιά ΔΗΜΗΤΡΑΚΑ!!»

Κόκκαλο ο τύπος, ανάβουν τα φώτα, «ωραίο ε;» τον ρωτάνε.
«Τι ωραίο βρε», τους βάζει τις φωνές και τους πλακώνει στα μπινελίκια, «θα με καταστρέψετε κλπ, βρε τον Χριστό, βρήκατε; ΔΕΝ ΘΕΛΩ να σταυρώνετε τον Χριστό !!»
«Εντάξει, ενταξει» του λένε οι της διαφημιστικής, «θα το ξανακάνουμε, συγγνώμη».

Φεύγει, ξαναδουλεύουν, τον ξαναφωνάζουν. Ξανά τα ίδια, χαιρετούρες, κακό. Κάθεται. Φώτα. Μουσική. Πάμε...

Ξανά ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ!! Ο Χριστός σταυρωμένος, πάνω στο σταυρό με το κεφάλι γυρτό στη γνωστή σε όλους μας στάση. Η κάμερα ζουμάρει, γυρίζει το κεφάλι ο Χριστός, ανοίγει τα μάτια, κοιτάζει το φακό και λέει: «Πλάκα-πλάκα, ευτυχώς που είναι καρφιά ΔΗΜΗΤΡΑΚΑ!!!»

Φώτα πάλι, χαμόγελα, «ωραίο, ε; Το απαλύναμε, ε;» και τέτοια!!
Βάζει πάλι τις φωνές ο Δημητράκας, τους ρίχνει ένα χέσιμο και τους τονίζει: «Ρε σεις, ΔΕΝ ΘΕΛΩ να σταυρώνετε τον ΧΡΙΣΤΟ!! ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ !!!Το καταλάβατε;»
«Το καταλάβαμε!»

Άντε πάλι από την αρχή, λοιπόν. Ετοιμάζεται το τρίτο demo, ξανά υποδοχές, φιλιά, υποκλίσεις. Κάθεται. Φώτα. Και τι βλέπει;

Γολγοθάς. Σαν σίφουνας περνάει μπροστά από το πλάνο ο Χριστός τρέχοντας και εξαφανίζεται!! Πίσω του εμφανίζονται οι δύο ταλαίπωροι Ρωμαίοι, αγκομαχώντας, να τον κυνηγούν. Πλησιάζουν την κάμερα. Σταματάνε. Οπότε λέει ο ένας στον άλλο: «Και στο 'πα ρε χαμένε. Έπρεπε να βάλουμε καρφιά ΔΗΜΗΤΡΑΚΑ!!!»