27.5.09

ΚΟΛΑΣΗ... όταν λειτουργεί σωστά !!

Ένας Έλληνας πολιτικός πεθαίνει και πάει στη κόλαση. Στην είσοδο τον συναντά ένα από τα διαβολάκια -απεσταλμένος του Διαβόλου- και του λέει: «Σας περιμέναμε, Κύριε. Ως ενεργό μέλος της κυβέρνησης της χώρα σας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε την κόλαση της αρεσκείας σας η οποία περιορίζεται στα κράτη μέλη της Ε.Ε».

Σκέφτεται ο πολιτικός μας: «Πρώτα θα πάω στη Γερμανία, έχουν τάξη, πειθαρχία και οργάνωση». Πράγματι, παίρνει το δρόμο για την κόλαση της Γερμανίας. Όταν φτάνει φαίνεται η τεράστια σιδερένια πύλη με κάτι θεόρατα γράμματα με τη λέξη ΚΟΛΑΣΗ. 'Όλα πεντακάθαρα και ένας φρουρός απέξω να περιμένει, καλοντυμένος και με πολύ προσεγμένη εμφάνιση.
«Γεια σας», του λέει, «Τι γίνεται μέσα;» Ο φρουρός γυρίζει και τον κοιτάει. «Σαν τι θα ήθελες να γίνεται;», του λέει. «Το πρωί όταν ξυπνήσουμε μας δίνουν 10 βουρδουλιές για πρωινό, μετά μας πάνε σε κάτι μεγάααλα καζάνια με σκατά. Μετά πάλι βουρδουλιές και αργότερα ξανά στο καζάνι. Μαρτύριο...»

Όπου φύγει φύγει ο πολιτικός μας, παίρνει τον δρόμο για την Κόλαση της Αγγλίας. Πύλη με λουλούδια χρώματα πολλά και ένας χίπης απέξω καθισμένος σε ένα τραπεζάκι σταυροπόδι να πίνει τσάι.
«Καλησπέρα», του λέει ο Έλληνας, «πως είστε σήμερα;» Δεν γυρίζει καν να τον κοιτάξει ο Άγγλος και του λέει. «Πως να πάει, τη μια μας έχουν με το βούρδουλα την άλλη στο καζάνι με τα σκατά...δράμα». «Μα εσύ κάθεσαι εδώ χαλαρός και πίνεις τσάι», του λέει ο Έλληνας... Και ο Άγγλος του απαντά «είναι η ώρα του τσαγιού».

Όπου και να πήγε, σε όλες τις κολάσεις, το ίδιο πράγμα πολλές βουρδουλιές και καζάνια με σκατά. «Για να πάω και στην Ελλάδα να δω τι γίνεται. Αν και μου φαίνεται μια από τα ίδια θα 'ναι», σκέφτηκε ο Έλληνας. Φτάνει κάποια στιγμή και στην πύλη της Ελλάδας. Το ΚΟΛΑΣΗ ήταν γραμμένο με μεγάλα γράμματα να φωσφορίζουν αλλά το Κ και το Λ δε φωτίζονταν και διάβαζες Ο ΑΣΗ. «Ελληνική ανοργανωσιά», σκέφτηκε ο πολιτικός. Βρωμιά, σκουπίδια παντού και η πύλη έτοιμη να πέσει δίχως αλυσίδα και μισάνοιχτη... Όσο πλησίαζε άκουγε κάτι σαν φωνές αλλά περνώντας την πύλη είδε καπνό, μπουζούκια, σπασίματα και πολλές όμορφες γυναίκες να χορεύουν. Τότε περνάει ένας περαστικός. «Πατριώτη πως τα περνάτε εδώ;», λέει ο πολιτικός. «Άστα, τι τα θες, τι τα ψάχνεις», του λέει εκείνος. «Μας μαστιγώνουν με κάτι βούρδουλες ίσαμε το μπόι σου και μετά μας βάζουν σε κάτι καζάνια με σκατά». «Μα καλά», του λέει ο πολιτικός, «και αυτά εδώ, τα σπασίματα και οι χοροί...;;». «Αααααα, ε ξέρεις τώρα πως γίνεται στην Ελλάδα, μια χαλάνε τα μαστίγια, μια δεν ανάβουν τα καζάνια...»