25.5.09

Έξυπνα ...σκυλιά !!

Τις προάλλες διάβαζα κάποιες δημοσιεύσεις για τα ΚΕΠ [Κέντρα Εξυπηρέτησης (;;) Πολιτών] και για το πόσο έχει πέσει το επίπεδο παροχής της υπηρεσίας από τη στιγμή που οι συμβασιούχοι έγιναν μόνιμοι... Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το παρακάτω ανέκδοτο:
Πέντε τύποι, ένας μηχανικός, ένας λογιστής, ένας χημικός, ένας κομπιουτεράς, και ένας δημόσιος υπάλληλος καυχόντουσαν για το πόσο έξυπνα σκυλιά έχουν.

Για να τους δείξει ο μηχανικός, φωνάζει τον σκύλο του, τον Σχεδιαστή. «Σχεδιαστή κάνε το κόλπο σου!», του λέει! Ο Σχεδιαστής ανεβαίνει πάνω σε ένα γραφείο, βγάζει χαρτί και μολύβι και ζωγραφίζει έναν κύκλο, ένα τετράγωνο και ένα τρίγωνο. Όλοι είπαν ότι είναι απίστευτο!!

«Ο δικός μου είναι καλύτερος», λέει ο λογιστής. «Spreadsheet κάνε παιχνίδι», του λέει, ο σκύλος πάει μέσα στην κουζίνα και επιστρέφει με μια vτουζίνα κουλουράκια, τα οποία διαιρεί σε 4 ίσα μέρη με τρία κουλουράκια στο κάθε μέρος. Όλοι συμφώνησαν ότι ήταν εντυπωσιακό!!

Αλλά ο χημικός λέει ότι ο δικός του είναι καλύτερος! «Μεζούρα», του λέει, «κάνε το κόλπο σου». Ο Μεζούρας σηκώνεται, πάει μέχρι το ψυγείο, το ανοίγει, βγάζει μισό λίτρο φρέσκο γάλα και ένα ποτήρι και το γεμίζει μέχρι πάνω χωρίς να του φύγει ούτε σταγόνα. Όλοι είπαν ότι είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό!!

Ο κομπιουτεράς λέει «ο δικός μου δεν παίζεται!». «Σκληρέ Δίσκε», του λέει «κάνε τα δικά σου». Ο Σκληρός Δίσκος μπαίνει στο δωμάτιο με το κομπιούτερ, το ανοίγει, ψάχνει για ιούς, κάνει αναβάθμιση στο λειτουργικό σύστημα, στέλνει email, κάνει εγκατάσταση σε ένα παιχνίδι και αρχίζει και παίζει! Όλοι είπαν ότι αυτός θα είναι μάλλον ο κορυφαίος σκύλος...

Όμως ο δημόσιος υπάλληλος είχε άλλη άποψη. «Αραχτέ, κάνε τα κόλπα σου», φωνάζει. Ο Αραχτός σηκώνεται στα πόδια του, τρώει όλα τα κουλουράκια, πίνει το γάλα, σβήνει όλα τα αρχεία στο κομπιούτερ, παραπονιέται ότι πονάv τα μάτια του από τον υπολογιστή, συμπληρώνει αναφορά για επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, την καταθέτει για αποζημίωση και πάει σπίτι για 6 μήνες με αναρρωτική άδεια μετ' αποδοχών λόγω υπερκόπωσης!!!!!!!

Όσο για τα ΚΕΠ και τους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, θα επανέλθω !!