4.5.09

Ψήφος κατά συνείδηση...

Άκουγα νωρίτερα στις ειδήσεις «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό να επιτρέψει αύριο την ψήφο κατά συνείδηση...». Η συζήτηση για την υπόθεση Παυλίδη και την ψηφοφορία περί της παραπομπής του ή όχι στην δικαιοσύνη, υπόθεση την οποία συντεταγμένες οι κομματικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς έφεραν στη βουλή.
Σκέψεις κάνω τώρα... Άραγε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, δεν άκουσα πουθενά τον λαλίστατο αρχηγό τους να το λέει... Για τους βουλευτές του ΚΚΕ δεν αναρωτιέμαι, εκεί δεν τίθεται θέμα συνείδησης, εκεί ότι πει το κόμμα (σου λέει πήδα και πηδάς αλλιώς διαγράφεσαι), όπως δεν αναρωτιέμαι για τους βολευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ (όχι αναγνώστη, η απουσία του «υ» δεν είναι συνεπεία ορθογραφικού λάθους...)
Πλάκα, πλάκα, αν αναδιφήσει κανείς στην ειδησεογραφία των ημερών θα δει ότι το μόνο κόμμα για το οποίο δεν έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στη συγκεκριμένη ψηφοφορία είναι το κυβερνών της Νέας Δημοκρατίας, σε όλα τα υπόλοιπα οι αρχηγοί φέρονται ωσάν τον Βεληγκέκα περιφέροντας το πουγκί με τους ψήφους από δω κι από κει που θα πιάσουν τα περισσότερα...

Σημείωση πρώτη: όταν λέω «δεν έχει τεθεί» εννοώ από τα επίσημα κομματικά όργανα, γιατί π.χ. τα ΜΜΕ έχουν θέσει το θέμα ευθέως και μετ' επιτάσεως, λοιδωρόντας κιόλας τα κομματικά όργανα που δεν υπάκουσαν στην εντολή τους !!!

Σημείωση δεύτερη: ο κ. Παυλίδης δεν αντιπροσωπεύει με τίποτα την Ελλάδα που θέλω, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πάει στον Καιάδα άκλαυτος όπως τα νόθα και προβληματικά παιδιά των Σπαρτιατών... Έχω ξαναγράψει, αν είναι ένοχος και υπάρχουν αποδείξεις η διαδρομή είναι μία: βουλή > εδώλιο > κελί !! Αν όμως δεν υπάρχουν ;;; Αν όμως δεν είναι ένοχος ;;;