20.4.09

Από το Πασχαλινό τραπέζι: {Παραδοσιακό τζατζίκι}



Τα υλικά:
1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1/4 ανθότυρο
1-2 φρέσκα σκόρδα ή 3-4 σκελίδες σκόρδο
1 φρέσκο αγγουράκι
Λίγο άνηθο
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι (1/2 - 1 πρέζα)
1 - 1,5 κουτάλι σούπας ξύδι
1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
Μαύρες ελιές (ξυδάτες) ξεκουκουτσιασμένες και κομμένες για το γαρνίρισμα

Η ετοιμασία:
Τρίβουμε χωριστά το σκόρδο και το αγγούρι σε ψιλό τρίφτη.
Αφήνουμε το αγγούρι να σουρώσει για να φύγουν τα πολλά νερά.
Ψιλοκόβουμε το άνηθο.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το ανθότυρο, το ξύδι και το μισό λάδι και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το αγγουράκι, το σκόρδο, λίγο άνηθο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με πιρούνι.
Δοκιμάζουμε το τζατζίκι και αναλόγως τη γεύση που προτιμούμε προσθέτουμε ελαιόλαδο (πολύ λίγο μη μας γίνει νερουλό), αλάτι, άνηθο κτλ. έως ότου το προσαρμόσουμε στη αρεστή μας γεύση.
Βάζουμε στο μπολ σερβιρίσματος και διακοσμούμε με τις ελιές, στην περίμετρο και τη μέση.
Βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει, συνίσταται να μείνει στο ψυγείο μια μέρα πριν φαγωθεί.

Καλή όρεξη !!!