20.4.09

ΤΟ ΑΤΟΜΟ και το Πασχαλινό του τραπέζι...



Το Πασχαλινό τραπέζι είναι ξεχωριστό, είναι ένα τραπέζι προσφοράς, ένα τραπέζι με ισορροπία και πανδαισία γεύσεων, αισθήσεων, αρωμάτων. Κυρίαρχο στοιχείο το ψητό κρέας, κατσίκι ή αρνί, παρέα του το «απαραίτητο» κοκορέτσι, ιδανική συνοδεία οι σαλάτες, τα μαρούλια της εποχής, οι πρώιμες ντομάτες, το τζατζίκι και για δροσιά παγωμένο τσίπουρο ή δροσερό χωριάτικο κρασί.

Στο φετινό Πασχαλινό τραπέζι μας χωρέσαμε όλα τα παραπάνω, και κατσίκι ψητό, και κοκορέτσι, και τζατζίκι, και σαλάτα μαρούλι με φρέσκο κρεμμύδι κια άνηθο για γαρνίρισμα, και ντομάτοσαλάτα με πιπεριά και αγγούρι, και δροσερό χωριάτικο κρασί. Και, για να καλοδεχτούμε και έναν της παρέας που δεν τρώει κρέας, προσθέσαμε ένα γαριδόρυζο και μια τυροκαυτερή.

Θέλεις ο καλός καιρός, θέλεις η καλή διάθεση της παρέας, το ευχαριστηθήκαμε και φέτος !
Ευχόμαστε - θεού θέλοντος - να το επαναλάβουμε και του χρόνου !!