18.3.09

Αλαβάνισμοί περί Ασύλου και EΦΕΕ ή «τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;»

Έχω ξαναγράψει επί του θέματος, έχοντας «στις πλάτες μου» μια ευδόκιμο θητεία στον φοιτητικό συνδικαλισμό που, μέσα από διάφορα καθοδηγητικά πόστα στη σχολή, στο τμήμα και την παράταξη, με οδήγησε σε δύο Πανσπουδαστικά και επί διετία ως εκπρόσωπο των φοιτητών στη Σύγκλητο.

Για μένα λοιπόν η έννοια του «Πανεπιστημιακού Ασύλου» ταυτίζεται με την πλήρη αυτονομία κι αυτοτέλεια της Εκπαιδευτικής Κοινότητας στην έκφραση γνώμης και άποψης. Πιστεύω ακράδαντα ότι σήμερα δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στην καθιέρωση του θεσμού του Ασύλου τα πρώτα μεταδικτατορικά χρόνια, πιστεύω και το έχω εκφράσει ότι αν θέλουμε να το διατηρήσουμε ως ιστορικό - μουσειακό είδος μπορούμε να διευρύνουμε την εφαρμογή του στο σύνολο της χώρας.

Αποδεικνύοντας έτσι ότι η δημοκρατία μας έχει την ωριμότητα να ξεχωρίζει ότι η έννοια του ασύλου δεν παραβιάζεται από τον αστυνομικό που καταδιώκει για να συλλάβει τον βάνδαλο που καταστρέφει απρόκλητα και βάναυσα τις περιουσίες του κόσμου μέρα μεσημέρι, αλλά παραβιάζεται από κάποιους λίγους αλητήριους που έκοψαν τα καλώδια των μικροφώνων στην Πάντειο το Δεκέμβρη για να μη γίνει εκδήλωση που διαφωνούσαν ή κάποιους άλλους λίγους αλητήριους που εβανδάλισαν το εντευκτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών κτυπώντας τον καθηγητή Πανούση με τον οποίο διαφωνούσαν ή τους άλλους αλητήριους που έχουν καταλάβει και καταστήσει άβατο παρανομιών (;;;) κτίρια δημόσια στην Πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκης ή στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου....

Αυτό είναι το όλο θέμα και πλέον αυτό έχει γίνει πεποίθηση και συνείδηση στην συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Απλά το ξαναλέω γιατί είδα χθες μια μυστηριώδη παρέμβαση Αλαβάνου στα του Πανεπιστημίου με αποστολή επιστολών σε Κυβέρνηση και μείζονα Αντιπολίτευση, με τις θέσεις του διά την …ΕΦΕΕ. Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε δηλαδή...

Πόνεσε πολύ φαίνεται η ήττα στις εκλογές της ΠΟΣΔΕΠ και η απώλεια του κυρίαρχου μοχλού ακινησίας που ο ΣΥΡΙΖΑ διέθετε στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Και για να μην μείνουν άλαλα τα χείλη των πιστών (σ)Α(χ)λαβανιστών αποφάσισε ο μέγας καθοδηγητής να δημιουργήσει ...κλίμα και ατμόσφαιρα. Απλά κρατήστε το στο πλάι, θα χρειαστεί αργότερα όταν οι ίδιοι κόρακες θα κρώζουν ότι το φοιτητικό κίνημα «μόνο του» καθορίζει τις τύχες του «στα αμφιθέατρα, στους διαδρόμους και τους δρόμους...»

υ.γ. υπάρχει και μια άλλη μεγάλη διαφορά, τώρα ξέρουμε, είμαστε υποψιασμένοι. Και μιας και πιάσαμε τον Σαββόπουλο και την ΕΦΕΕ του, τώρα μεγάλε καθοδηγητή «η πλατεία είναι γεμάτη κι απ’ το πρόσωπό σου κάτι έχει χαθεί» όπως «προφητικά» είχε τραγουδήσει ο Νιόνιος. Τώρα «...η συγκέντρωση ανάβει κι όλα είναι συνειδητά» !! Συνειδητά εναντίον σου !!