18.3.09

Όσο ζεις... υπάρχει ελπίς !!

Κυριολεκτώ !! Όσο ζεις, υπάρχει ελπίς... Διαβάστε ότι διάβασα προ ολίγου στην ηλεκτρονική έκδοση του Ε.Τ.
Από DJ... πρόεδρος

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Μαδαγασκάρης Πολιτική αναταραχή στη Μαδαγασκάρη
Ο νέος πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, Αντρί Ρατζολίνα, δήλωσε την Τετάρτη, μιλώντας σε πλήθος 15.000 οπαδών του στο κέντρο της πρωτεύουσας Ανταναναρίβο, ότι ο αγώνας κατά της φτώχειας θα είναι η ύψιστη προτεραιότητά του.

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, ώστε οι πολίτες της Μαδαγασκάρης να βγουν από τη φτώχεια» είπε ο 34χρονος Ρατζολίνα -πρώην DJ και πρώην δήμαρχος του Ανταναναρίβο-, λίγη ώρα αφότου το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο επικύρωσε την άνοδό του στην προεδρία της νησιωτικής αυτής χώρας του Ινδικού Ωκεανού, μετά την ανατροπή του Μαρκ Ραβαλομανάνα.

«Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της Μαδαγασκάρης να αναβαθμιστεί τάχιστα» προσέθεσε, υποσχόμενος επίσης να ρίξει την τιμή του ρυζιού, βασικού είδους διατροφής της χώρας αυτής, που συγκαταλέγεται στις πιο φτωχές του πλανήτη.

«Εγώ δεν θα πουλάω το ρύζι και το λάδι» είπε ακόμα ο νέος ισχυρός άνδρας της χώρας, υπονοώντας τον προκάτοχό του, ιδιοκτήτη μιας αυτοκρατορίας αγροτικών προϊόντων. «Θα ρίξω τις τιμές. Θα συζητήσω με τους οικονομικούς υπεύθυνους, για να ρίξουμε την τιμή του ρυζιού» υποσχέθηκε.

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο επικύρωσε τη μεταβίβαση της εξουσίας στον Ρατζολίνα από το στρατιωτικό διευθυντήριο, στο οποίο παρέδωσε ο Ραβαλομανάνα, παραιτούμενος, την προεδρία. Από την πλευρά του, το στρατιωτικό διευθυντήριο παρέδωσε την εξουσία στον Ρατζολίνα, παρά τις αντίθετες συστάσεις της Αφρικανικής Ενωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση του ανώτατου δικαστικού θεσμού, η παραμονή του Ρατζολίνα στην προεδρία θα είναι για μια μεταβατική περίοδο, που δεν μπορεί να υπερβεί τους 24 μήνες.

Κι εμείς που είχαμε μόνο τη διαδρομή «από δήμαρχος κλητήρας»... Μαδαγασκάρη ωρέ παληκάρια, Μαδαγασκάρη !! Και ...«απο DJ, πρόεδρος» !! Υπάρχει ελπίς... Έστω και μετά μουσικής...