21.3.09

Γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα;Διαβάστε το χθεσινό κύριο άρθρο της Καθημερινής :

«Σε μια εποχή που οι Έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν έκτακτες εισφορές για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι προκλητικό το γεγονός πως στα αρχεία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών παραμένουν ακόμη συσσωρευμένοι φάκελοι υποθέσεων φοροδιαφυγής επωνύμων.

»Αναμφισβήτητα η πολιτική ευθύνη ανήκει στο απελθόν οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το σημερινό όμως επιτελείο, το οποίο κληρονόμησε μία δύσκολη και δυσάρεστη κατάσταση, οφείλει να χειρισθεί αυτές τις υποθέσεις βάσει του νόμου. Έτσι ώστε να μην προκαλείται το κοινό αίσθημα.»

Φοροδιαφεύγουν οι επώνυμοι;; Γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα;; Μπα... πρόβα για το πρωταπριλιάτικο τέυχος έκαναν...

Αναρωτιέμαι, γιατί εγώ -ως μαλάκας συνεπής φορολογούμενος- πλήρωσα για ...περαίωση 500 ευρώ προ ολίγων ημερών αν και ήταν προφανές ότι είχα δηλώσει και φορολογηθεί για το 90% και πλέον των ακαθάριστων εσόδων μου του 2003 (παρεπιπτόντως δεν ξεπερνούσαν καν τα 25 χιλιάρικα...) Βλέπετε είχα την αιδημοσύνη (ή μήπως ήταν μαλακία) να μην κρύψω τίποτα από τα εισοδήματα μου... Η δε συμβουλή τριών λογιστών που ρώτησα ήταν «πλήρωσε τα, θα μπλέξεις, και τίποτα να μην έχεις μεμπτό, είναι τόσο δαιδαλώδης ο νόμος που κάτι θα ψάξει και θα βρει ο εφοριακός, θα σου τα πάρει έτσι κι αλλιώς, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα...».

Αναρωτιέμαι, γιατί ο ελεγκτής θα μπορούσε να τη «στήσει» έξω από ένα μεγαλο-ιατρείο, να καταγράψει όσους μπουν και βγουν και μετά να μπει και να ζητήσει την ατζέντα με τα ραντεβού και τις αποδείξεις που κόπηκαν... Όπου μεγαλοιατρείο βάλτε μεγαλοδικηγορικό γραφείο, μεγαλολογιστικό γραφείο, μεγαλο..οτιδήποτε... Αυτό όμως είναι «κοπιαστικό», προτιμότερη είναι η βόλτα στους μικρούς, αυτοί δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη και πληρώνουν αγόγγυστα... Τα θύματα !!