11.2.09

Όπου πράσινο και looser...

Ως σήμερα ήξερα τους πράσινους loosers του ποδοσφαίρου, από σήμερα έχουν και παρέα στο χώρο της πολιτικής. Εξηγούμαι...

Εκλογές έγιναν στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, με υποψήφιους προέδρους τον κ. Καπράλο και τον -υποστηριζόμενο έντονα και σε όλους τους τόνους από το ΠΑΣΟΚ- νυν πρόεδρο Μίνωα Κυριακού.
«Ο Σπύρος Καπράλος είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στις σημερινές αρχαιρεσίες, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, επικράτησε του μέχρι χθες πρoέδρου της ΕΟΕ, Μίνωα Κυριακού με ψήφους 18-11. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 28 εκπρόσωποι ομοσπονδιών, καθώς και ο Λάμπης Νικολάου ως εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην ΕΟΕ.»

Ο απερχόμενος καναλάρχης (παρεπιπτόντως το είχε ξεφτιλίσει στην αυτοδιαφήμιση μέσω των δελτίων ειδήσεων του σταθμού του, ακόμα και ως κορυφαία είδηση, ελέω της πλειάδος οσφυοκαμπτών που εργοδοτεί...) με ύφος καρδιναλίου δήλωσε: «Η ζωή έχει και νίκη και ήττα. Εγώ τα γεύτηκα και τα δύο»

Αυτό δεν θα το σχολιάσω, ο κ. Κυριακού ως ύπατος εκπρόσωπος του Ελληνικού Αθλητισμού χρεώνεται με τον εξευτελισμό του Πεκίνου και της ντόπας, με αποκορύφωμα το πρόσφατο «γαϊτανάκι» για την πρωταθλήτρια Τζουμελέκα και το αν ήταν ή όχι ντοπαρισμένη, όταν τα διάφορα διεθνή κυκλώματα έπαιζαν «μπίζ» στις πλάτες μας και η ΕΟΕ «σιωπηλώς επαρίστατο και επαρακολούθει...».

Εκείνο που θα σχολιάσω, για να εξηγήσω και τον τίτλο είναι η περίπτωση του «υποστηρικτή» Γ.Α.Π. (επί το ελληνικότερον «το παιντί»). Πλάκα πλάκα, σε όποιες (εξω-κομματικές) εκλογές κατέβηκε με αντίπαλο τις έχασε: 2004, 2007, δημοτικές, ΕΟΕ, κ.λπ. Μιλάμε ο άνθρωπος είναι looser !!! Δεν το συζητώ !!! Μοναδική εξαίρεση αυτές της Σοσιαλιστικής Διεθνούς: ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, αν τις έχανε και αυτές...