18.2.09

Ο φασισμός της κουκούλας ξαναχτύπησε...

Την είδηση την διάβασα νωρίτερα. Συνοψίζω εδώ τα διάφορα στοιχεία του ρεπορτάζ από δημοσιεύσεις του skai.gr, του e-tipos.gr και κάποιων από τα blog που παρακολουθώ:
Άγρια επίθεση από ομάδα 30 ατόμων δέχτηκε πριν από λίγο ο καθηγητής εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης. Άγνωστοι τον πλησίασαν στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Σίνα, όπου έπαιρνε μέρος σε ημερίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης και τον προπηλάκισαν, αφού πρώτα του πέταξαν γιαούρτια.

Οι κουκουλοφόροι βγήκαν από τη Νομική Σχολή, εισέβαλαν στο κτίριο όπου ήταν σε εξέλιξη η εκδήλωση με ομιλητή το κ. Πανούση, και αφού τον χτύπησαν, προκάλεσαν φθορές στο χώρο, και σύμφωνα με μαρτυρίες, περιέλουσαν με κόκκινη μπογιά τους παριστάμενους τράπηκαν σε φυγή.

Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν επίσης σημαντικές φθορές στο κτίριο, με σπασμένα αγάλματα, πίνακες και συνθήματα στους τοίχους. Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου και νοσηλεύεται με μώλωπες στο πρόσωπο και κάκωση στο χέρι.

Ο φασισμός των δήθεν «αντιεξουσιαστών», ο φασισμός της κουκούλας ξαναχτύπησε. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, επισκεπτόμενος τον καθηγητή, έσπευσε να δηλώσει ότι η κοινωνία δεν θα χάσει την ανθρωπιά της από τις επιθέσεις των βανδάλων. Η ουσία είναι άλλη: ότι η συντεταγμένη κοινωνία, μέσα από τους φορείς της, απλά παρακολουθεί τις εκδηλώσεις βίας των πάσης αποχρώσεως (στην προκείμενη βαθειάς, ερυθράς και αριστερής...) φασιστικών στοιχείων της κοινωνίας χωρίς να παρεμβαίνει, χωρίς παραδειγματικά να τιμωρεί.

Απέναντι στα αρρωστημένα μυαλά που επιλέγουν τον φασισμό αντί των επιχειρημάτων, αντιπαρατίθεται η ...«ανθρωπιά» και η ραστώνη της εξουσίας και των οργάνων της. Όχι, η βίαιη επιβολή της άποψης δεν αποτελεί στοιχείο ελεύθερης έκφρασης και δημοκρατίας, αποτελεί έκφραση φασισμού και ως τέτοια είναι καταδικαστέα.

Η ασυδοσία και η αναρχία δεν αποτελούν και δεν πρέπει να αποτελέσουν αποδεκτές κοινωνικές εκφράσεις, πρέπει ευθαρσώς και στα πλαίσια του νόμου να τιμωρούνται παραδειγματικά, και να μην συγκαλύπτονται από κανέναν (πολύ δε περισσότερο από πολιτικούς χώρους και οργανισμούς...). Θα περιμένω να κάνει την αρχή ο ίδιος ο παθών κ. Πανούσης καταγγέλοντας τα αρρωστημένα μυαλά που -σήμερα- του στέρησαν την ελεύθερη έκφραση της άποψης του.