22.2.09

Χουλιγκα...θλητισμός !!

Σήμερα διεξάγεται ο τελικός αγώνας του Κυπέλλου Μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και απαγορεύσεις από την αστυνομία, όλοι έχετε διαβάσει το ρεπορτάζ των ημερών.
Τα «θύματα» πολλά, πριν ακόμα ξεκινήσει το παιχνίδι. Ένα από αυτά η έκθεση Shop & Retail / Design Lab που διοργανώνεται σε χώρο παρακείμενο του γηπέδου του τελικού και στην οποία συμμετέχω υποστηρίζοντας έναν από τους πελάτες μου. Έτσι σήμερα Κυριακή, αντί της αρχικά προγραμματισμένης ώρας λήξης στις 20:00 η έκθεση θα λήξει στις 17:00 γιατί η αστυνομία ζήτησε εκκένωση του χώρου εκείνη την ώρα !!
Δείτε τη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών (που μοιράστηκε στους εκθέτες την προηγούμενη Παρασκευή)


Κατ' αρχήν πάω στοίχημα ότι οι περισσότεροι εκθέτες θα την έχουν κοπανήσει από τον εκθεσιακό χώρο πολύ πολύ νωρίτερα, τώρα στο ερώτημα αν θα έχουμε και επισκέπτες μετά το μεσημέρι κωλύομαι να σας απαντήσω...
Κατά δεύτερον, θλίβομαι πραγματικά όταν μια αθλητική δραστηριότητα αναστέλλει μια επαγγελματική δραστηριότητα, ας το δούνε πρώτα και κύρια αυτό οι άνθρωποι του αθλητισμού και ας αποφασίσουν να ενεργήσουν. Ξέρετε, τα ευχολόγια του τύπου «πρέπει να περιορίσουμε», «είναι μεγάλο θέμα που απασχολεί όλους» και άλλα τέτοια, δε μας λένε τίποτα πια, κάποιος πρέπει να πάρει θέση, να προτείνει και να δράσει, χρειάζονται υπεύθυνοι άνθρωποι και υπεύθυνες ενέργειες.
Κατά τρίτον, εκτιμώ την προσπάθεια της αστυνομίας να περιορίσει τις παράπλευρες απώλειες που μπορεί να προκληθούν από τη «δράση» των γνωστών ανεγκέφαλων χουλιγκάνων περιμένω να δω:
α. αυστηρή και διεξοδική σωματική έρευνα όλων των θεατών (μη μου πει κανείς ότι θα χάσει τον αγώνα, ας πάει δύο ώρες νωρίτερα ή ας φροντίσει αυτός και η παρέα του να μην έχουν απαγορευμένα αντικείμενα για να μην καθυστερήσουν)
β. διεξοδική και επισταμένη έρευνα των κερκίδων και των υπολοίπων χώρων του σταδίου για κροτίδες, βεγγαλικά κ.λπ. (και μη μου πει κανείς ότι υπάρχουν κλειδωμένες αίθουσες και άλλες μπουρδίτσες, φωνάξτε έναν εισαγγελέα επιτόπου και ανοίξτε τες η αφήστε τες κλειστές και βάλτε φρουρά απ' έξω για να μην τις χρησιμοποιήσει κανείς !!)
γ. αν και εφ' όσον γίνουν επεισόδια, σκληρή και υπεύθυνη αντίδραση, συλλήψεις και τιμωρία αντί της πολιτικής φαιδρότητας περί «αμυντικής» στάσης της αστυνομίας, χρήση καμερών ασφαλείας κ.λπ.
Κλείνω και φεύγω για την έκθεση (να δουλέψουμε και λίγο!!), περισσότερα θα σας γράψω το βράδυ, θα κάνω και ένα γρήγορο ρεπορτάζ με τα μέτρα «τάξεως» γύρω από το γήπεδο...