18.2.09

Χάλια μαύρα... Ολυμπιακός - Σεντ Ετιέν: 1-3

Χάλια μαύρα... Την καρδάρα που με τόσο κόπο γέμιζαν αγώνα τον αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού, της έδωσαν μία και την έσπασαν απόψε...

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη μπαλιά, άσε που πολλές φορές ακόμα και η πρώτη ήταν λάθος... Υπήρχαν στιγμές που οι Γάλλοι έδειχναν περισσότεροι μέσα στο γήπεδο, δεν ήταν απλά έτρεχαν περισσότερο, πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα, είχαν ρυθμό, ο Ολυμπιακός πάλι, δεν είχε... Αποτέλεσμα: ένα ξεκάθαρο 0-2 !!

Στο δεύτερο ημίχρονο πιστέψαμε ότι κάτι άλλαξε, η ομάδα μπήκε πιο δυνατά, έπαιξε λίγο καλύτερα, αλλά... λίγο !! Όχι τόσο όσο χρειαζόταν για να ισοφαρίσει και να γυρίσει το παιχνίδι. Μείωσε με ένα πέναλτυ σε 1-2 και μετά πίστεψε ότι οι Γάλλοι θα κάθονταν να χάσουν... Συνέπεια: 1-3 στις καθυστερήσεις του αγώνα (ναι, οι Γάλλοι έτρεχαν πάνω κάτω ως το τέλος...)

Οι δύο ομάδες απόψε είχαν αρκετές διαφορές:
- ο Ολυμπιακός πρώτος στην Ελλάδα, η Σεντ-Ετιέν τρίτη από το τέλος (ας σκεφτούμε λοιπόν πόση διαφορά έχουν τα πρωταθλήματα Ελλάδας και Γαλλίας...)
- η δεκαεξάδα του Ολυμπιακού αθροίζει δύο και τρεις φορές περισσότερα εκατομμύρια από την δεκαεξάδα της Σεντ-Ετιέν (να μια ακόμα περίπτωση που τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία...)
- η δεκαεξάδα του Ολυμπιακού είχε μόνο έναν «γηγενή» (από τα «τσικό»), τον Μενδρινό, η αντίστοιχη της Σεντ-Ετιέν είχε πολλούς περισσότερους....

Οι δυό ομάδες απόψε είχαν και μια άλλη -σημαντικότερη- διαφορά: οι παίκτες της Σεντ-Ετιέν ήρθαν στο γήπεδο για να παίξουν μπάλα και, ως επακόλουθο, να κερδίσουν ή να χάσουν, οι παίκτες του Ολυμπιακού ήρθαν ...για να κερδίσουν, είχαν ξεχάσει στο ξενοδοχείο ότι μόνο στο λεξικό βρίσκεις την επιτυχία πριν την εργασία !!

Απόψε λοιπόν, ο Ολυμπιακός ήταν απλά ένας έφηβος που προσπαθούσε να κλωτσήσει το τόπι, καμμιά σχέση με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο που φιλοδοξεί να διακριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η αποψινή εμφάνιση είναι η κορύφωση μιας σειράς κακών εμφανίσεων για το ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο, εδώ όμως η τεράστια διαφορά δυναμικότητας με τους αντιπάλους απέτρεψε από μόνη της την ξεφτίλα...

Ας είναι... Πιστεύω μετά το αποψινό να σοβαρευτούν όλοι στην ομάδα, να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν σκληρά και μυαλωμένα: μόνο έτσι θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα και η διεθνής καταξίωση !! Μόνον έτσι !!

υ.γ. για το αποψινό υπάρχει πάντα και ο επαναληπτικός αγώνας, εγώ θα έβαζα τα δεύτερα με τον Εργοτέλη και ας χάσω για να ξεκουράσω τους βασικούς και να τους δώσω την ευκαιρία να πάρουν το αίμα τους πίσω μέσα στη Γαλλία...