27.1.09

Αφιερωμένο στους βλάχους «επαναστάτες» του δελτίου των οκτώ...

Διαβάστε προσεκτικά την είδηση και τις επισημάνσεις που έχω κάνει:
Η Βουλγαρία ζητά την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο θέμα των μπλόκων των αγροτών, ζητώντας να προχωρήσει σε συστάσεις προς την Ελλάδα, προκειμένου να διασφαλιστεί συνοριακή δίοδος για τη διακίνηση των εμπορευμάτων. Η Σόφια υποστηρίζει ότι οι μεταφορικές της εταιρείες έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες εσόδων.

Ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών, Πέτερ Μουταφτσίεφ, σε επιστολή του προς την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητάει από την Κομισιόν να προχωρήσει σε επισημάνσεις και συστάσεις προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, καθώς, όπως υποστηρίζει, η δύσκολη κατάσταση που έχει προκύψει, χωρίς την αντίδραση των ελληνικών αρχών, πρακτικά παραβιάζει τις βασικές ελευθερίες των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και τις θεμελιώδεις αρχές της ενιαίας εσωτερικής ευρωπαϊκής αγοράς.

Η εξέλιξη αυτή, σημειώθηκε μετά τις μεγάλες απώλειες εσόδων των μεταφορικών εταιριών της Βουλγαρίας, από τα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών στις συνοριακές διόδους και στα τελωνεία στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι παραβιάσεις των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αρχών στηρίζονται στην απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών (EC) No 2679/98.

Στην επιστολή αυτή, τονίζεται επίσης ότι η Βουλγαρία δεν είναι αντίθετη στο δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών να διαμαρτυρηθούν, με έμφαση στα δικαιώματα των Ελλήνων αγροτών, μέχρι του σημείου, που οι διαμαρτυρίες επηρεάζουν τα βασικά δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων Ευρωπαίων πολιτών.

Από την πλευρά του, ο Φάμπιο Πιρότα, εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επιτρόπου Μεταφορών, Αντόνιο Τατζάνι, επιφυλάχθηκε να σχολιάσει την επιστολή, μετά την παραλαβή της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αρχική της άποψη, εκτιμά ότι το ζήτημα που έχει προκύψει αφορά στην εσωτερική διακίνηση πολιτών και αγαθών εντός της ΕΕ και αναμένεται ότι θα προωθήσει την επιστολή προς την αρμόδια διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς.

Δηλαδή... να περιμένετε κι άλλο πρόστιμο...

Λυπάμαι κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης (αξιωματικής και ...υπαξιωματικής, μη χέσω...) αλλά εγώ δεν προτίθεμαι να το πληρώσω !! Αρκετά !! ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΟΥ «ΧΩΝΕΤΕ» ΣΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ !! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΝ !! ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΙΝΟ, ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΚΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ !!! ΑΜΑΝ ΠΙΑ !!! ΑΡΚΕΤΑ !!!