31.1.09

Αδιαφορία ή ...κάτι άλλο;;;

Διαβάζω σε (άσχετη) είδηση:
μερικές ημέρες μετά....30 άτομα από τον γνωστό χώρο (ξέρετε, το δημόσιο κτίριο που είναι υπο κατάληψη στην Αχαρνών - γνωστό και ως βίλλα Αμαλίας)....επέδραμαν για μια ακόμη φορά στην περιοχή προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές ...έσπασαν τον φούρνο (!!), ... την τράπεζα, δύο παρακαρισμένα αυτοκίνητα... στην συνέχεια επιτέθηκαν στο τμήμα όπου έσπασαν τα εξωτερικά τζάμια και προξένησαν ζημιές στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα (αστυνομικά αλλά και ιδιωτών) ...φεύγοντας δεν παρέλειψαν να φωνάξουν συνθήματα και απειλές εναντίον των κατοίκων σε μια ακόμη προσπάθεια τρομοκράτησης τους.

Και αναρωτιέμαι: Αν παρανόμως έχει καταληφθεί ένα δημόσιο κτίριο, γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία να εκδιώξει και να συλλάβει τους καταληψίες και να αποδώσει το κτίριο στο δημόσιο;; Μήπως έφτασε η ώρα μια κλούβα ΜΑΤ με παρουσία εισαγγελέα να «επισκεφτούν» το χώρο και να τους «τσουβαλιάσουν» κατά το κοινώς λεγόμενο;;; Ας καλέσουν και τα κανάλια, αυτή τη φορά οργανωμένα, να μεταδώσουν σε ζωντανή σύνδεση την αποκατάσταση της τάξης και του νόμου. Μάλιστα, αν το σκεφτούν έξυπνα, θα κάνουν και τις κατάλληλες κινήσεις (κυκλωτικές, αντιπερισπασμού κ.λπ.) και θα μπουζουριάσουν και καμπόσους «μπαχαλάκηδες» από τα Εξάρχεια, σίγουρα θα σπέυσουν για αλληλεγγύη στα κολλητάρια της κατάληψης.

Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να μάθω επίσης αν η μη επέμβαση είναι απόρροια «άνωθεν εντολής», φόβου (μη τους πετύχει η τοπική ομάδα περιφρούρησης του ΣΥΡΙΖΑ) ή απλής αδιαφορίας... Έτσι, γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώνουμε άπαξ δια παντός με τον κάθε (σ)Α(χ)λαβάν-ιστή που παίζει τα παιχνιδάκια του στην πλάτη μας...