27.12.08

Όχι νερό στο μύλο της καταστροφής...

Και ξαφνικά, στις 9 του Δεκέμβρη, με τη μισή Αθήνα να καίγεται και τους κουκουλοφόρους να κάνουν πάρτυ στο κέντρο της Αθήνας καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας, φτάνει μπροστά μου η οργισμένη «φωνή» της Ελίνας: «ΑΝΑΡΧΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ PLAYSTATION ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΑ ΣΑΣ!»

Ο διάλογος που ακολούθησε, σύντομος και ουσιαστικός.
Γιάννης: «Ελίνα !!! δεν κερδίζεις τίποτα έτσι... ρίχνεις νερό να γυρίσει ο μύλος της καταστροφής... θέλει ψυχραιμία... "θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία", Ρήγας Φεραίος»
Ελίνα: «ΓΙΑΝΝΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΑΣ ΚΑΨΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ..ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΪΔΕΥΟΥΜΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΡΧΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΦΡΙΛΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ! ΑΙΣΧΟΣ!!!! ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!!»
Γιάννης: «Ελίνα, αυτό επιδιώκουν και αυτοί, να μας υποχρεώσουν να προσχωρήσουμε στην άποψη τους: στο χάος και την καταστροφή. Απλά πρέπει να τους απομονώσουμε, να τους αγνοήσουμε, να τους στερήσουμε κάθε πρόσβαση σε αυτά που χτίζουμε, σε αυτά που τόσο μισούν και με τόση μανία καταστρέφουν...»
Ελίνα: «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ.ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ!»
Γιάννης: «η βία δεν είναι απάντηση στη βία !! σε τελική ανάλυση αυτό που επιδιώκουν όσοι καταστρέφουν είναι η απάντηση μας να είναι ίδια με την δική τους έκφραση, να τους δώσουμε άλλοθι στα εγκλήματα τους... ΟΧΙ !! Δεν πρέπει να τους σκοτώσουμε... Πρέπει να τους απομονώσουμε, να τους πετάξουμε έξω από τον κοινωνικό ιστό, να τους μηδενίσουμε κάθε δυνατότητα να ξανακάνουν τα ίδια, να τους στερήσουμε ένα μέλλον σύμφωνο με τα δικά μας δεδομένα, να τους υποχρεώσουμε να ζήσουν το μέλλον του χάους και της καταστροφής που τόσο επιθυμούν...»
Θεόδωρος: «δηλ. να τους πυροβολήσουμε...»
Γιάννης: «όχι, αν τους πυροβολήσουμε, τους σκοτώνουμε, τους κάνουμε ευτυχισμένους, ήρωες... πρέπει να τους υποχρεώσουμε να ζήσουν μια και καλή όλα αυτά που υποστηρίζουν και υπεραμύνονται, να τους αποβάλλουμε από τη δική μας πραγματικότητα, να τους στείλουμε να φτιάξουν το χάος τους αλλού...»
Γιάννης: «φαντάσου έναν από αυτούς να γυρίζει ανάμεσα μας, να μην μπορεί να μιλήσει με κανέναν μας, να μην έχει δουλειά μέσα στο σύστημα μας, να μην μπορεί να βρει ούτε βοήθεια ούτε καν τροφή από εμάς... ακούγεται απάνθρωπο αλλά είναι λιγότερο απάνθρωπο από την κοινωνία του χάους που όλοι αυτοί ευαγγελίζονται...»
Ελίνα: «Γιάννη τα λές πολύ σωστά... Δυστυχώς έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό με αυτό που συμβαίνει... ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ !!»