22.12.08

Διάλογοι και απόψεις... (μέρος πρώτο)

«...Ελ(λ)άς Ελλήνων...ποιος εξουσιάζει τελικά σ΄αυτήν την κωλοχώρα;;» αναρωτιέται η νεαρή φίλη Αδελαΐδα-Ναταλία και προσθέτει «σκέτη απογοήτευση αυτή η χώρα. γιατί να θέλει κανείς να ζει εδώ;;»

Απαντά η Ειρήνη «εγω δεν ήθελα να ζω εδώ.....το ξέρουν όλοι οι φίλοι μου.......καθημερινά πληγώνομαι, σε άπειρα επίπεδα της καθημερινότητας......και το ερώτημα ποιός την εξουσιάζει, δεν έχει απαντηθεί τα τελευταία 60 χρόνια περίπου.....»

Στον διάλογο παρεμβαίνω και προσθέτω τα παρακάτω:

«Mα τι ερώτηση είναι αυτή: τη χώρα την εξουσιάζουν εδώ και πολλά χρόνια μειοψηφίες, συντεχνίες, οργανωμένα συμφέροντα λίγων... και ο πολίτης απλά παρίσταται και πληρώνει... ο μαλάκας...

το ζήτημα δεν είναι να είμαστε «κατά», κάποια στιγμή πρέπει να κάτσουμε να σκεφτούμε, να προτείνουμε, να ενεργήσουμε, να γίνουμε «υπέρ»... το «κατά» οδηγεί σε ψευτονταήδες αστυνομικούς, σε ψευτοτσαμπουκάδες νεαρούς, σε επιβολή της άποψης μας μέσω της βίας, με φωτιές και καταστροφές... κάποτε, πολύ παλιά, οι πρόγονοι μας μιλούσαν, διαλέγονταν, εξέφραζαν άποψη, έπαιρναν θέση, συναποφάσιζαν, σήμερα εμείς οι απόγονοι τους, απλά τραβάμε το σκοινί από τη δική μας άκρη και μουγκρίζουμε ακατάληπτα συνθήματα και κραυγές...

το ζήτημα δεν είναι μόνο να αναρωτιέται κανείς, πρέπει και να αντιδράσουμε πλέον... τέλος στους ψευτοτσαμπουκάδες «αντιεξουσιαστές» και αστυνομικούς... τέλος στην ανοχή στις πάσης φύσεως μειοψηφίες που καταστρέφουν, μειώνουν, υποβαθμίζουν... η πλειοψηφία πρέπει επιτέλους να πάρει το παιχνίδι στα χέρια της...»

υ.γ. οι διάλογοι είναι δημόσιοι και πραγματικοί, έχουν δημοσιοποιηθεί μέσω του facebook, τα πλήρη ονόματα των υπολοίπων διαλεγομένων κατ' επιλογήν μου δεν δημοσιοποιούνται.