27.12.08

«Τσακίστε, επιτέλους, την αναρχία !»

Αναδημοσιεύω κείμενο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου στο site e-rooster.gr στις 10 Δεκεμβρίου 2008. Και προσθέτω, πέρα από τη συμφωνία μου, και τη φράση «επιτέλους τέλος !!! Αρκετά με την ανοχή και την ατιμωρησία...». Σίγουρα θα υπάρξει κάποιο πολιτικό κόστος αλλά θα είναι σημαντικά μικρότερο από το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό ώφελος !!
Να σταματήσουν πλέον τα παιχνίδια. Τα αθώα «παιδάκια» με τα καδρόνια, τα στυλάρια, τις βόμβες Μολότωφ και τις κοτρόνες που στοχεύουν αστυνομικά τμήματα, όργανα της τάξης, καταστήματα και αθώους περαστικούς δεν είναι άδολα οργισμένα νιάτα. Αποτελούν συμμορίες αντιδραστικών και συνήθως καλοβολεμένων βλαστών μεσοαστικών, και σπανιότερα λαικών, οικογενειών που στοχεύουν στην λεηλασία, τους βανδαλισμούς και το χάος. Δεν είναι δυνατόν η δημοκρατία να μείνει
αδρανής. Οφείλει να αμυνθεί. Και να υποστηρίξει τα συμφέροντα των πολλών.

Όπως οι αστυνομικοί που αυθαιρετούν η και εγκληματούν συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στην δικαιοσύνη έτσι και οι καταστροφείς των ελληνικών πόλεων δεν είναι δυνατόν να μείνουν ατιμώρητοι.

Μηδενική ανοχή. Μοναχά αυτή οφείλει να είναι η κρατική πολιτική. Ανεξάρτητα από τις κραυγές των ΜΜΕ. Και τις υστερίες των αναρχοαυτόνομων ομάδων των Εξαρχείων και των συμπαθούντων της Κουμουνδούρου. Το κράτος πρέπει να κλείσει τα αυτιά. Και να διαμορφώσει αντικειμενικούς στόχους. Τους οποίους οφείλει και να υλοποιήσει.

Επιτέλους οι βάνδαλοι πρέπει να συλληφθούν. Και να μάθουμε ποιοι είναι. Για να σταματήσει το παραμύθι περί δήθεν «γνωστών – αγνώστων». Οι αλήτες έχουν όνομα και διεύθυνση κατοικίας. Και υπεύθυνους γονείς. Να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των «καλών παιδιών», που μαθημένα στην καλοπέραση και την σιγουριά της ατιμωρησίας βάζουν κουκούλες στο κεφάλι και σηκώνουν αυτοσχέδιες «βόμβες» στα χέρια για να καταλύσουν το κράτος δικαίου.

Οι συμμορίες πρέπει άμεσα να διαλυθούν. Και οι εγκληματίες να αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη. Όπως οι αστυνομικοί που αυθαιρετούν ή και εγκληματούν συλλαμβάνονται και παραπέμπονται στην δικαιοσύνη έτσι και οι καταστροφείς των ελληνικών πόλεων δεν είναι δυνατόν να μείνουν ατιμώρητοι. Οφείλουμε όλοι οι έλληνες να αρνηθούμε να καταβάλουμε φόρους εφ' όσον δεν τιμωρηθούν οι κοπρίτες με τις κουκούλες.

Ανδρέας Ανδριανόπουλος