11.11.08

Πατάτεεεεςςς....

Διαβάστε την παρακάτω αληθινή ιστορία. Σύμφωνα με την ισχυρή δημοσιογραφική μου πηγή (μεγάλε ποπολάρε Ατσάραντε !!!!)συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Ο φίλος (της πηγής...) -μανάβης στο κέντρο- έλαβε μια μέρα, στο ταχυδρομικό του κουτί μια πιστωτική κάρτα από την τράπεζα που είχε λογαριασμό (τη γνωστή που σας έχει σπάσει τα νεύρα, τόσα μεσημέρια!). Ιδεολόγος εναντίον των πιστωτικών, τηλεφωνεί εκνευρισμένος στο... διευθυντή της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.
«Σας ζήτησα εγώ κάρτα, γιατί μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε;»
«Εντάξει κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετε. Αν δεν τη θέλετε ελάτε να την ακυρώσουμε, αλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή.»
Πράγματι, την άλλη μέρα πηγαίνει στην τράπεζα για να ακυρώσει την πιστωτική κάρτα. Αλλά όχι μόνος. Είχε μαζί του και ένα μεγάλο τσουβάλι πατάτες! Πάνω από 20 κιλά! Μπαίνει μέσα, ακυρώνει την κάρτα και κατόπιν πηγαίνει στον διευθυντή. Του αφήνει τις πατάτες, πάνω στο γραφείο και του λέει:
«Δεν είναι υποχρεωτικό να τις κρατήσετε. Αν δεν τις θέλετε φέρτε τις πίσω στο μανάβικο, αλλιώς θα πρέπει να τις πληρώσετε.»

Λέω λοιπόν τώρα το άτομο...

Αν... αν αντιδρούσαμε όλοι αντίστοιχα, όχι στον καημένο τον υπάλληλο, αλλά στον αγιογδύτη μεγαλοστέλεχος, δε θα έβαζαν μυαλό μερικοί;;;

Π.χ. έχεις μινι μάρκετ, πήγες για δάνειο και σου έκλεισε την πόρτα, συννενοήσου με τη γειτονιά και περιμένετε τον όταν θα έχει ανάγκη γάλα για το παιδί του στις 11 το βράδυ, πείτε του όμορφα όμορφα και σοβαρά «sorry, έκλεισα, λυπάμαι...» και στείλτε τον στην άλλη γειτονιά, να κάνει τα χιλιόμετρα του να εκπαιδεύεται...

Και μη μου μιλήσετε για κοινωνικούς διχασμούς και μαλακίες, αυτοί τα ξεκίνησαν ας τα λουστούν...

Όσο, για τους λοιπούς, ματσουκίες Ατσάραντε, ματσουκίες !!!!