26.11.08

Δικαίωμα στο υπόμνημα !!!

Άποψη μου είναι ότι τόσο ο Εφραίμ όσο και ο Αρσένιος και τα υπόλοιπα πρωτοπαλίκαρα, ιερομόναχοι μόνο τύποις και με τίποτα ουσία, έχουν βαριές ποινικές ευθύνες στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Άποψη μου επίσης είναι ότι το λιγότερο που έχει να κάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης (εκεί υπάγονται ιερατικά) είναι να τους αποσχηματίσει και να τους αποπέμψει από το Άγιο Όρος καθώς προσέβαλαν τον όρκο του μοναχισμού επιδιδόμενοι σε κοσμικότητες και συμπεριφορές που σκανδαλίζουν.

Σε καμμιά περίπτωση όμως δεν μπορούμε να τους στερούμε βασικά δικαιώματα τους χωρίς να έχει υπάρξει κατηγορία και τελεσίδικη καταδίκη, μόνο και μόνο γιατί το θέλουν μερικοί ...«πάπες».

Ως γνωστόν η εξεταστική επιτροπή της Βουλής έχει δικονομικά ρόλο ανακριτή. Στον ανακριτή λοιπόν, οι διάφοροι μεγαλόσχημοι που παρελαύνουν στα κανάλια αλλά και ο απλός πολίτης, έχει δικαίωμα να καταθέσει είτε με απάντηση σε ερωτήσεις είτε με απλό υπόμνημα για πάσης φύσεως κατηγορίες, ακόμα και για κατηγορίες πολύ σοβαρότερες από αυτές που αποδίδονται στους κ.κ. Εφραίμ και Αρσένιο.

Οι δικοί μας «πάπες» όμως θέλουν ...αίμα !! Και τους πείραξε που οι δύο κύριοι παρέστησαν και αντί άλλης απολογίας υπέβαλαν μέσω του δικηγόρου τους απολογητικό υπόμνημα. Τόσο που έβαλαν λυτούς και δεμένους για να πετύχουν να αναθέσει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Γ. Σακελλάκος την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα που δημιουργήθηκε με την άρνηση κατάθεσης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Πιέρο.

Ξαναλέω, οι κ.κ. Εφραίμ, Αρσένιος κ.λπ. απάδουν της εικόνας που έχω σχηματίσει για τους μοναχούς, ακριβώς γιατί προκλητικά και ανενδοίαστα ασχολήθηκαν με τα εγκόσμια για πλουτισμό και όχι μόνο για την επιβίωση και την εκπλήρωση του έργου τους. Αυτό όμως δεν τους στερεί το δικαίωμα να απολογούνται με υπόμνημα, όπως θα έπραττε κάθε πολίτης και θα αποδεχόταν κάθε δικαστήριο.

Μήπως θα ήταν φρόνιμο να απασχολούμε τους δικαστικούς λειτουργούς περισσότερο με υποθέσεις όπου χρήζει πραγματικά απονομής δικαιοσύνης αντί να τους απασχολούμε τους εισαγγελείς με τις ψηφοθηρικές οιμωγές των κοινοβουλευτικών μας;;; Γιατί πρέπει δηλαδή να ευτελίσουμε και τη δικαιοσύνη για να κάνουν το κομμάτι τους διάφοροι αδιάφοροι...;;