26.11.08

Θέλουν και το ακαταδίωκτο ...δημοσιογραφική αδεία !!!

Ξεσηκώθηκαν οι δημοσιογράφοι λέει γιατί πήγαν στον Άρειο Πάγο για να μιλήσουν με τον κ. Σανιδά και έφαγαν κλήση από την Τροχαία επειδή παράτησαν τα αυτοκίνητα τους πάνω στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Δηλαδή, παρανόμησαν, εμπόδισαν την ομαλή ροή της κίνησης, τιμωρήθηκαν και ζητούν και τα ρέστα από πάνω... Αίσχος και ντροπή !! Προτείνω λοιπόν για την ικανοποίηση του λαϊκού περί δικαίου αισθήματος:
Κατ' αρχήν να κληθούν οι εν λόγω δημοσιογράφοι και πάλι από τον εισαγγελέα (ξέρουν ποιοί είναι) και να ερωτηθούν αν επιμένουν στο αίτημα τους να μην πληρώσουν την κλήση. Στην περίπτωση που επιμείνουν θα πρέπει ο εισαγγελέας να τους υποβάλλει επιτόπου μήνυση για προκλητική απείθεια στον νόμο (μην περιμένετε από μένα ακριβείς ορολογίες, τόσους δικαστές και εισαγγελείς πληρώνω με τους φόρους μου, ας τις βρουν εκείνοι...).

Αν δεν κληθούν και δεν ερωτηθούν και κάποιος τους σβήσει τις κλήσεις, προτείνω ο κάθε πολίτης από την επόμενη μέρα να σταματά το αυτοκίνητο του έξω από τον Άρειο Πάγο και σε περίπτωση που θα τρώει κλήση να την πηγαίνει στο δικαστήριο και να καλεί ως μάρτυρες υπεράσπισης τους εν λόγω δημοσιογράφους αλλά και τον κ. Σανιδά που (σύμφωνα με δημοσιεύματα) εξεπλάγη και αντέδρασε διότι οι αστυνομικοί εφάρμοσαν τον νόμο.

Στο τέλος τέλος, το κτίριο του Αρείου Πάγου έχει υπόγειο χώρο στάθμευσης, οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της δικαιοσύνης είναι συγκεκριμένοι και διαπιστευμένοι οπότε θα μπορούσαν να έχουν ελευθέρας για στάθμευση στο υπόγειο ή δωρεάν στάθμευση σε άλλο κοντινό πάρκινγκ. Όταν όμως από τη μία προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τη συμπεριφορά τους και από την άλλη κατακεραυνώνουν τους πάντες και επί παντός επιστητού τότε είναι απλά κατάπτυστοι.

Αλήθεια, τώρα που το σκέφτομαι, επειδή και εγώ έχω κάποια δουλίτσα αύριο στο Σύνταγμα, λέω να παρκάρω το τζιπ στο πεζοδρόμιο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη που έχει και άπλα, μία - δύο ωρίτσες μου φτάνουν, από τις 10 ως τις 12, μετά θα φύγω...

Κε Σανιδά, θα κανονίσετε παρακαλώ να με καλέσετε, να βάλω την πρόσκληση στο παρμπρίζ μήπως και φοβηθούν τα όργανα και πετύχω το ακαταδίωκτο;;;