15.11.08

Πολυμετοχική δημοκρατία του χουλιγκανιστάν ή σκέτο «πράσινοι χουλιγκάνοι»;;Την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν μόνοι τους στο ΟΑΚΑ, παρ' όλα αυτά τα έσπασαν... Σήμερα μετέφεραν την βαρβαρότητα τους βορειότερα. Διαβάζω στο ρεπορτάζ:
Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού με την αστυνομία και στη συνέχεια με τους οπαδούς της Λάρισας, σημειώθηκαν στο Αλκαζάρ, στον αγώνα της ΑΕΛ με το «τριφύλλι», για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά το τέλος του αγώνα, όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού θέλησαν να αποχωρήσουν νωρίτερα από το γήπεδο. Η κατάσταση ξέφυγε και έγινε χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ.

Οι εικόνες ντροπής μεταφέρθηκαν και εκτός γηπέδου με πετροπόλεμο και σύμφωνα με πληροφορίες κάηκε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο. Ακόμα και ο χώρος που γίνεται η συνέντευξη Τύπου ήταν δύσκολο να προσεγγιστεί, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

'Ετσι ξεκίνησαν...
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπήκαν στο γήπεδο καθυστερημένα, λόγω του κυκλοφοριακού χάους που είχε δημιουργηθεί στην θεσσαλική πόλη. Κατά την είσοδο του κύριου όγκου στο πέταλο, οι οπαδοί του «τριφυλλιού» συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχτεί στην κερκίδα.

Τα ΜΑΤ δέχτηκαν βροχή από σπασμένα καθίσματα και άλλα αντικείμενα, ενώ έφυγαν και δύο φωτοβολίδες προς τους οπαδούς της Λάρισας και πήραν φωτιά και κάποια καθίσματα.

Επειτα από περίπου 15 λεπτά καρεκλοπόλεμου, η ένταση εκτονώθηκε και συνεχίστηκε από τους οπαδούς της Λάρισας, οι οποίοι έσπασαν τα κιγκλιδώματα και κινήθηκαν απειλητικά προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, πετώντας αντικείμενα και φωτοβολίδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αφού δεν έπιασαν τόπο ο εκκλήσεις για ηρεμία από τα μεγάφωνα του Αλκαζάρ, τον λόγο πήρε τόσο ο Κώστας Πηλαδάκης (στο 60ό λεπτό), όσο και ο Αντώνης Αντωνιάδης (περίπου στο 64’), οι οποίοι με έντονο ύφος ζήτησαν να σταματήσουν οι βιαιοπραγίες, κάτι που φάνηκε να έχει αποτέλεσμα... προσωρινά.

Αν τώρα εγώ αναρωτηθώ γιατί η ομάδα τους δεν τιμωρείται με αποκλεισμό της έδρας της για κάποια παιχνίδια θα θεωρηθώ «παράγκας»;; Αν προσπαθήσω δε να συγκρίνω την συγκεκριμένη περίπτωση με διάφορες τιμωρίες «δι' ασήμαντον αφορμήν» του Ολυμπιακού στο παρελθόν θα κατηγορηθώ ότι υποσκάπτω την πολυμετοχική δημοκρατία του χουλιγκανιστάν;; Αν λέω, αν...

υ.γ. χαζή ερώτηση αλλά, αλήθεια, αυτός ο ουρακοτάγκος που φαίνεται σε βίντεο της τηλεόρασης να χοροπηδάει πάνω στο καπώ ενός αυτοκινήτου σας εκφράζει κύριοι «πολυ...μέτοχοι»;;; Ή εκτός από μέτοχοι είστε και συμ-μέτοχοι;; Γιατί α-μέτοχοι δεν είστε σίγουρα....