4.11.08

Κοτόπουλο με Ουίσκι: μαγειρική και απόλαυση...

Τον τελευταίο καιρό οι δίαφορες μαγειρικές είναι πάλι της μόδας, έτσι κι εγώ αποφάσισα να (ανα)δημοσιεύσω μια «μοναδική» συνταγή από το blog του φίλου Ατσάραντου. Σύμφωνα με τον αποστολέα της είναι δοκιμασμένη και επιτυχημένη. Καλή όρεξη !!
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με Ουίσκι.
Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι. Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες. Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα. Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου. Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά. Σερβιριστείτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το. Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος. Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι. Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές. Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσιμο του ψοτόπουλου. Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία. Μετά από ένα κετα.. όχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τέλος πάτνων ....κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε βάλτε τέλος πάντων το φωτόπουλο απ την άλλη καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια Κίσκη αμόκα. Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μίση φώρα ακόμα . 3 λοτήρια αρφότερα ....Ζαμέψτε το ατόπουλο απο χαμω, (επεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο. Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μύθικαν στα κλαπάκια της μουζινας. Μην αποχειραθήτε να κησωθείτε, μια φαρά είμαστε εδω μάτω απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι, αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμήτε ως το χρωί. Την επόμενη μέρα , πάρτε ένα αλκα σελτζέρ. Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονέζα και καθαρίστε το μπο****λο που δημιουργήσατε στην κουζινα.

Την άλλη βδομάδα θα δοκιμάσουμε την Κρητική συνταγή :Κατσικάκι με τσικουδιά !!!
Post by: Da.Se.
Τα θην ρεμιπέμουνε... [:D]