20.10.08

Βαρέθηκα να βλέπω γυναίκες στο facebook που έχουν τσακωθεί με την αλήθεια...

«Βαρέθηκα να βλέπω γυναίκες στο facebook που έχουν τσακωθεί με την αλήθεια...». Έτσι επιγράφεται ένα facebook group στο οποίο με προσκάλεσαν να συμμετάσχω. Αντιγράφω από το «ιδρυτικό» σχόλιο:
Βαρέθηκα να βλέπω γυναίκες στο facebook που έχουν τσακωθεί με την αλήθεια...
Όχι στις γκόμενες που έχουν φωτογραφία μόνο το κεφάλι και όχι όλο το υπόλοιπο σύνολο.
Όχι στις γκόμενες που πετάνε όλο το βυζί και τη χαράδρα έξω για να μη βλέπεις το πάχος.
Όχι στις 35αρες που έχουν φωτογραφία από τότε που ήτανε 25.
Όχι σε αυτές που έχουν σχέση 5 χρόνια και γράφουν στο status: Single.
Όχι στις γκόμενες (ο Θεός να τις κάνει) που έχουν φωτογραφίες από γάμους, βαφτίσεις και σκυλάδικα (έλεος πια !!!) μιας και είναι η μοναδική τους φωτό που μπορεί να είναι φτιαγμένες.
Όχι στις γκόμενες που βάζουν φωτογραφίες και έχουν κόψει περίτεχνα από δίπλα τον γκόμενο αλλά πάντα περισσεύει κάτι (χέρι, λίγο κεφάλι, κ.λπ.)
Όχι σε αυτές που το παίζουν μυξοπαρθένες και έχουν 287 friends από τους οποίους οι 280 είναι άντρες (οι περισσότεροι μπρατσαράδες και φουσκωτοί...)
Όχι σε αυτές που γράφουν ότι τους αρέσουν τα extreme sports και το μόνο extreme που έχουν κάνει είναι η extreme μάσα.
Όχι στις γκόμενες που δηλώνουν «ετών 29» (κοινώς 39, 40, 40φεύγα... απλά δεν το έχουν χωνέψει ακόμα)
Όχι στις παντρεμένες που σαλιαρίζουν ανελέητα και έχουν φωτογραφίες με τα παιδιά τους και τον άντρα τους για το ξεκάρφωμα.
Όχι στις μυξοπαρθένες που δήθεν το σκέφτονται να βγούν έξω μαζί σου επειδή ..δεεεν το έχουν ξανακάνει... (βέβαια, μετά από δύο μηνύματα το έχουν ξεπεράσει ήδη, άλλη κουβέντα αυτή όμως...)
Όχι στις γκόμενες που βάζουν φωτογραφία προφίλ με τρεις πολύ όμορφες και μια χοντρούτσικη και ασχημούτσικη. Μαντέψτε ποια από τις τέσσερις είναι που έβαλε τη φωτό...
«Κρα» στις γκόμενες που αλληλοαυνανίζονται πνευματικά (???) ανταλλάσοντας σχόλια στις facebookοφωτογραφίες τους λέγοντας πόσο «Θεά» είναι η μία στην άλλη....
Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές...»

Δεν αποδέχτηκα την πρόσκληση, έκατσα όμως και σκέφτηκα και προβληματίστηκα... Μήπως υπάρχουν και πολλοί πολλοί άντρες που φέρονται ανάλογα;; Γιατί αλήθεια κάποιοι άντρες και γυναίκες να έχουν ανάγκη από τέτοιες συμπεριφορές;; Μήπως οι υπόλοιποι τους ωθούμε να μας ξεγελάσουν, να μας κοροϊδέψουν;; Μήπως είμαστε όλοι εμείς που φοβόμαστε αυτό που είμαστε, φοβόμαστε να χαρακτηρίσουμε και να χαρακτηριστούμε μέσα από μια σχέση, έχουμε ξεχάσει να συζητάμε φιλικά, ανθρώπινα, άδολα, ανενδοίαστα;;

Μήπως... Μήπως... Μήπως... Μήπως τελικά δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε, να αποφασίσουμε;; Μήπως είμαστε υποδουλωμένοι σε κοινωνικά στερεότυπα, σε πρότυπα σχέσεων και συμπεριφορών, σε απόψεις περιοριστικές, αναχρονιστικές...;; Μήπως;; Αλήθεια, τι παραπάνω ή τι παρακάτω θα περίμενε να δει κανείς στο facebook από μια εικόνα της κοινωνίας μας, πολύ ειλικρινή, πολύ σκληρή, πολύ ατόφια...

Καλή εβδομάδα φίλοι αναγνώστες...