20.10.08

Προσωπικά δεδομένα και για τους βεβαιωμένους εγκληματίες;;;

Άκουγα πριν από λίγο στις ειδήσεις του ΑΝΤ1 την περιπέτεια μιας νεαρής τραγουδίστριας: κατέβηκε από το αυτοκίνητο της να ψωνίσει κάτι σε ένα περίπτερο, άφησε (μέγιστη ηλιθιότητα !!!) τα κλειδιά στη μηχανή, και μετά... άρχισε η φρίκη !! Ο κλέφτης βρήκε πρόσφορο έδαφος, εκείνη κρεμάστηκε από το παράθυρο για να τον αποτρέψει και το ανθρωπόμορφο ζώο την παρέσυρε με ταχύτητα χτυπώντας την πάνω στα άλλα αυτοκίνητα, έως ότου την εγκατέλειψαν οι δυνάμεις της και -αιμόφυρτη- έπεσε στη μέση της λεωφόρου Μεσογείων.
ΟΚ... τέλος με το ρεπορτάζ... επί της ουσίας τώρα !! Αν (λέω αν, ποτέ δεν ξέρεις) συλληφθεί το ανθρωπόμορφο ζώο που προανέφερα θα έχουμε το εξής ευτράπελο: θα βλέπουμε εκείνα τα πανέμορφα θολά κουτάκια πάνω στο πρόσωπο του, δε θα μάθουμε ποτέ το όνομα του, θα υπάρξουν κάποιοι οι οποίοι θα υπερασπιστούν το δικαίωμα του εγκληματία να εγκληματεί ανώνυμος, άγνωστος μεταξύ αγνώστων...
Λέω ΟΧΙ !!! Απαιτώ να γνωρίζω τα στοιχεία, την ταυτότητα το πρόσωπο κάθε παραπτωματία, κάθε εγκληματία από την στιγμή που είναι βεβαιωμένη η παρανομία του. Για να καταλάβετε το φαιδρό του πως εφαρμόζεται σήμερα ο νόμος, σας θυμίζω την περίπτωση του δολοφόνου στην Σαντορίνη που γύριζε με το κομμένο κεφάλι στο χέρι (τι πιο προφανές χρειάζεται αλήθεια για το ότι είναι ειδεχθής εγκληματίας;;;), εμείς όμως δεν δικαιούμαστε να ξέρουμε ποιος είναι, πρέπει να παραμένουμε απροστάτευτοι αν (λέω αν !!!) τυχόν δεν τηρηθούν κάποιες τυπικές διαδικασίες και κάποιος αργυρώνητος δικηγόρος πετύχει να τον απαλλάξει της δίκης... Θα κυκλοφορεί ελεύθερος ετοιμάζοντας το επόμενο έγκλημα του καθώς εμείς δεν θα γνωρίζουμε και δεν θα είμαστε σε θέση να προστατευτούμε.
Υπάρχει αντίθετη άποψη: κι αν είναι τελικά αθώος;; αν τον καταδικάσουμε σε λαϊκό δικαστήριο πριν από το κανονικό δικαστήριο;;; αν...;;; αν...;;; Συμφωνώ, το θέμα δεν είναι απλό, είναι εξόχως σύνθετο. Το θέμα δεν είναι να στηθούν λαϊκά δικαστήρια προς τέρψιν του λαΙκού αισθήματος βαρβαρότητος. Το θέμα είναι να προστατεύονται οι πολίτες και η κοινωνία από τους βεβαιωμένους εγκληματίες και η προστασία αυτή να παρέχεται από την πρώτη στιγμή που βεβαιώνεται η εγκληματική φύση κάποιων συμπολιτών μας. Και εξηγούμαι: από την ώρα που υπάρχει το περιθώριο απαλλαγής για τυπικούς λόγους και -επακόλουθα- προστασίας κάθε εγκληματία ακόμα και αν συνελήφθη επ' αυτοφόρω να εγκληματεί, η μη δημοσιοποίηση της ταυτότητας του επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας του απλού πολίτη.
Πρόταση συγκεκριμένη και μορφοποιημένη δεν έχω. Ως πολίτης όμως πληρώνω φόρους για να απολαμβάνουν γεναίας αμοιβής πλέιστοι όσοι ικανοί δικαστές και ικανός αριθμός νομομαθών βουλευτών και ειδικών. Ας σκεφθούν λοιπόν όλοι αυτοί, ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ που προέκριναν, αλλά την δύσκολη, σοβαρή και ουσιαστική που θα μας επιτρέψει ως λαό να πούμε «άξιος ο μισθός τους». Εκτός βέβαια και αν αποφασίσουν ότι κωλύονται να σκεφθούν καθώς ...«εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα» και πρέπει να «παραπέμψουν την υπόθεση στη Βουλή...». Ορισμένοι μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους ευκολίες...