8.10.08

Ήξεις αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις... (Μον' Σταύρο με λένε...)Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας κότσυφας που τον λέγαν Σταύρο
Απέκτησε φωλιά και κοτσυφόπουλα και τόσο περήφανος αισθάνθηκε
Που βγήκε και κάθονταν στο κλαδί καμαρωτός καμαρωτός!

Από μακριά έρχονται όλα τα πουλιά του δάσους
Μπεκάτσες,τσίχλες,περιστέρια,αηδόνια,τσαλαπετεινοί και παγώνια
Από μακριά τον χαιρετάνε και από κοντά του λένε..

«Γεια σου,Σταύρο!»

-Δεν με λένε Σταύρο!
Μον με λένε Σταύρο και κυρ Σταύρο
και αφέντη τσουτσουλομύτη!

Αλλάζει όμως ο καιρός ..
Να βροχές! να χαλάζια! να κεραυνοί!
Πάει η φωλιά!
Παν τα κοτσυφόπουλα!
Παν όλα .. βγήκε και κάθονταν στο κλαδί μονάχος..

..και από μακριά έρχονται όλα τα πουλιά του δάσους
Μπεκάτσες,τσίχλες,περιστέρια,αηδόνια,τσαλαπετεινοί και παγώνια
Από μακριά τον χαιρετάνε και από κοντά του λένε..

«Γεια σου Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη!»

-Δεν με λένε Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη..

Μόνο Σταύρο με λένε… μόνο Σταύρο...

[«Παραμυθάκι» Του Διονύση Σαββόπουλου]

Για όσους δεν κατάλαβαν το παραμυθάκι του κυρ Νιόνιου, απευθύνεται σ' αυτούς που έχουν καβαλήσει το καλάμι σήμερα, ενώ το αύριο τους βρίσκει ταπεινωμένους και αδύνατους σε κάποια απόμακρη γωνιά, που έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι μονοκράτορες την ίδια ώρα που εμείς οι «μπεκάτσες, τσίχλες, περιστέρια, αηδόνια, τσαλαπετινοί και παγώνια», βλέπουμε έτσι κι αλλιώς πόσο πράγματι είναι το μπόι τους....

Τραγουδάκι λοιπόν που πάει ασορτί με την παρακάτω είδηση (αναδημοσίευση από το in.gr).
Με απόφαση του πρωθυπουργού
Επιστρέφει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Σταύρος Δαϊλάκης

Την επανένταξη του Σταύρου Δαϊλάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά την επιστολή μεταμέλειας του διαγραφέντος βουλευτή Δράμας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας κατόπιν επιστολής του κ. Καραμανλή, στην οποία ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Σας γνωρίζω ότι ο βουλευτής Δράμας κος Σταύρος Δαϊλάκης, εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και παρακαλώ για τις κατά τον Κανονισμό της Βουλής, από μέρους σας ενέργειες».

Ο κ. Δαϊλάκης διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ την περασμένη Τρίτη, έπειτα από δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό με τις οποίες στρεφόταν κατά του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα κατά του κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου.

Λίγες μόλις ημέρες πριν, ο πρωθυπουργός είχε απευθύνει τελεσίγραφο προς τους «αντάρτες» βουλευτές από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, λέγοντας: «Όποιος έχει άλλα σχέδια, ας με αμφισβητήσει στα ίσια, ας ρίξει την κυβέρνηση».

Μετά τη διαγραφή του ο Στ.Δαϊλάκης αρχικά αρνήθηκε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, όταν του ζητήθηκε, με αποτέλεσμα το κυβερνών κόμμα να παραμείνει στη Βουλή με οριακή πλειοψηφία 151 εδρών.

Λίγες όμως ημέρες αργότερα, ο βουλευτής Δράμας απέστειλε επιστολή προς τον Κ.Καραμανλή ζητώντας να επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλιώς -όπως ανέφερε- θα έθετε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Καλημέρα σας...