5.9.08

Το δέντρο, το δάσος και ο μαλάκας...

Μου τη σπάει να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος... να μας δείχνουν το φεγγάρι και εμείς να κοιτάμε το δάχτυλο. Εδώ και μέρες ο Αλογοσκούφης παλεύει με νύχια και δόντια να μας αποδείξει ότι μπορεί να γίνει πιο κρατικιστής από τον Χριστοδουλάκη και τους άλλους σοσια-ληστές υπουργούς Οικονομικών (sorry Giorgos, that's the truth !! Ask Alex, he will confirm...). Κι εμείς ασχολούμαστε με τον Τατούλη, που την είδε ο υπέρτατος τιμητής των πάντων...

Εδώ και μέρες ζούμε μια τεράστια κοινωνική αδικία, όπου υπουργοί και βουλευτές μιας «φιλελεύθερης» κατ' όνομα, αλλά κρατικιστικής κατ' ουσίαν, κυβέρνησης διαχωρίζουν επίσημα τους πολίτες σε ανώτερους και κατώτερους.

Tους ανώτερους -«πατρίκιους»- μισθωτούς, ανάμεσα τους και οι δημόσιοι υπάλληλοι, που δικαιούνται να αμείβονται χωρίς να φορολογούνται και τους κατώτερους -«πληβείους»- επαγγελματίες που (σε πλήρη αντίθεση με το ισχύον στο δίκαιο μας τεκμήριο της αθωότητας) χαρακτηρίζονται συλλήβδην «απατεώνες», «κλέφτες» κ.λπ. και πρέπει να πληρώσουν μόνοι αυτοί και τις ...ζωές των άλλων.

Ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι πρέπει να προστατέψουμε τους χαραμοφάηδες του δημοσίου και, καθώς χρειαζόμαστε λεφτά για να το κάνουμε, πρέπει να αυξήσουμε το φόρο στους επαγγελματίες. Έτσι είναι, ο υπάλληλος ξέρει μόνο να πηγαίνει στο γραφείο το πρωί, να φεύγει το απόγευμα και -στο ενδιάμεσο- να εργάζεται (αν μιλάμε για ιδιωτικό τομέα) ή να ξύνεται (αν μιλάμε για την πλειοψηφία του δημοσίου τομέα).

Ο επαγγελματίας από την άλλη επέλεξε να παίρνει ρίσκα, αποφάσισε να επιχειρεί, να ξεχάσει τα ωράρια, να προσπαθεί να γίνει κάτι καλύτερο... ο μαλάκας !!!

Πίστεψε πως η κυβέρνηση που θα εκλεγεί θα τον αντιμετωπίσει δίκαια, θα τον υποχρεώσει να πληρώνει έγκαιρα τον σωστό φόρο, την ίδια ώρα που θα μειώνει τις σπατάλες του κράτους... ο μαλάκας !!!

Περίμενε ότι θα βρει έναν φιλελεύθερο υπουργό Οικονομίας, πραγματικό συμπαραστάτη στην προσπάθεια να διευρυνθεί το επιχειρείν στη χώρα μας, να αντιπαλεύει με όσους επιδιώκουν να το περιορίσουν με την αύξηση των ρυθμιστικών παρεμβάσεων, με μαζικές υποχρεωτικές φοροεπιδρομές επί δικαίων και αδίκων, με κριτήρια κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας... ο μαλάκας !!!

Τι βρήκε ;; Έναν μεγάλο καθρέφτη, όπου μπόρεσε να κοιταχτεί και να καταλάβει ότι δε νιώθει απλά μαλάκας, είναι κιόλας. Όταν κάνει έναρξη δραστηριότητας φαίνεται, μαζί με τα βιβλία του σφραγίζουν και το κούτελο με τη μεγάλη του έθνους σφραγίδα: «επαγγελματίας μαλάκας». Γι' αυτό στο μητρώο των Δ.Ο.Υ. επικρατεί τόσο εύθυμη ατμόσφαιρα, βλέπουν τις σφραγίδες...

Σοβαρά τώρα: αν και μου αποδίδω το χαρακτηρισμό «μαλάκας» τον αρνούμαι και τον επιστρέφω σε όλα αυτά τα φαιδρά και γελοία ανθρωπάκια που προσπαθούν να με πείσουν ότι η φοροεπιδρομή Αλογοσκούφη είναι φιλελεύθερο μέτρο. Το να μαζέψει λεφτά το κράτος είναι ανάγκη, πρέπει να πληρώσουμε τα σπασμένα των εκσυγχρονιστών και της παρέας των Δολεί(αν)ων. Ο τρόπος όμως που επελέγη είναι ηλίθιος, αντιφιλελεύθερος, ληστρικός, αντισυνταγματικός, κλπ, κλπ.

Κατ' αρχήν που είναι η κοινωνική και συνταγματική ισότητα όταν ένας υπάλληλος και ένας επαγγελματίας προσφέροντας τα ίδια (σε ώρα εργασίας, απόδοση, κ.λπ.), τυγχάνουν διαφορετικής φορολογικής μεταχείρισης;;

Που είναι η συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή επιταγή για ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες ως προς το επιχειρείν όταν εγώ -επιχειρών στην Ελλάδα αντί π.χ. στη Σλοβενία - τυγχάνω σαφώς της δυσμένειας του κράτους;;

Που είναι ο πυλώνας του συστήματος δικαίου στη χώρα μας («όλοι είναι αθώοι μέχρις αποδείξεως του εναντίου») όταν ο υπουργός δηλώνει ότι παρανομούν συλλήβδην όλοι γιατί δηλώνουν χαμηλό εισόδημα... κάτσε καλά ρε μεγάλε... δηλαδή αν εγώ φέτος αντί να δουλέψω δώδεκα μήνες αποφασίσω να επιμορφωθώ τους έξι (=να γίνω καλύτερος) και να δουλέψω τους υπόλοιπους μόνο πρέπει να τιμωρηθώ με παραπάνω φόρο «γιατί δεν έπιασα το επιθυμητό από το κράτος quota παραγωγικότητας;;»

Αλήθεια, που διαφέρει αυτή η λογική του κ. Αλογοσκούφη και του επιτελείου του από τις σοσιαλιστικές ομάδες υποχρεωτικής εργασίας και τα γκουλάγκ;; Μήπως οι Αλβανίδες που κάποτε έβλεπα (από την από δω μεριά των συνόρων) να καθαρίζουν δωρεάν κυριακάτικα τα πολυβολεία και μαζί και η κυβέρνηση Χότζα που τις υποχρέωνε τελικά ήταν φιλελεύθερες και εμείς είμαστε απλά πλανημένοι;;

Που είναι το φιλελεύθερο, ανοικτό και προοδευτικό πνεύμα;; Χάθηκε μάλλον στους δαιδαλώδεις, σκοτεινούς διαδρόμους και την καμαρίλα του δημοσίου. Γιατί το λέω;; Μα είναι απλή και σαφής η φιλελεύθερη πολιτική:

- απλούστευση διαδικασιών και διαφάνεια ώστε ο επιχειρηματίας και ο πολίτης να μπορούν μόνοι τους να τηρήσουν τις βασικές υποχρεώσεις τους προς το κράτος και να υπολογίσουν το φόρο τους... (σήμερα αν δεν έχεις λογιστή επ'αμοιβή, φίλο, γκόμενο, συγγενή κ.λπ. την έβαψες...)

- πλήρης και σωστή μηχανοργάνωση του εισπρακτικού μηχανισμού του δημοσίου με πλήρες «μπλοκάρισμα» όσων καθυστερούν τις πληρωμές (π.χ. άρνηση έκδοσης κυβερνητικών πιστοποιητικών ακόμα και παραβόλων έως ότου εξοφληθούν τα οφειλόμενα), ώστε να μην παρακινούνται στην φοροδιαφυγή επωφελούμενοι από την αδράνεια του μηχανισμού.

- τα παραπάνω θα απελευθερώσουν πολλούς υπαλλήλους των εφοριών οι οποίοι θα πρέπει πλέον να κάνουν πολλαπλούς, προγραμματισμένους και ουσιαστικούς ελέγχους σε μισθωτούς, επαγγελματίες ακόμα και σε συνταξιούχους (ζουν αλήθεια όλοι αυτοί που λαβαίνουν σύνταξη;;)

- προς αποφυγή παρεξηγήσεων, οι έλεγχοι θα αναφέρουν σε επιτροπή που θα αποφασίζει. Σύνολο χρόνου από τον έλεγχο ως την απόφαση, προτείνω μια βδομάδα ως δέκα μέρες μέγιστο. Τόσο οι αναφορές όσο και οι αποφάσεις θα πρέπει να έχουν αναλυτική και πλήρη αιτιολόγηση, επωνυμία και να δημοσιοποιούνται έντυπα και ηλεκτρονικά.

- οι πάσης φύσεως οργανισμοί και επιχειρήσεις του δημοσίου να υποχρεωθούν να δημοσιεύουν πριν το τέλος του χρόνου προϋπολογισμό του επόμενου και στόχους ρεαλιστικούς και εφικτούς και στην αρχή κάθε νέου χρόνου απολογισμό του προηγούμενου και έκθεση επιτευξης των στόχων, με ευθύνη απέναντι στο νόμο του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος, όπως ακριβώς λειτουργούν οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα...

- πέραν των όποιων ποινικών ευθυνών, προτείνεται και πάγωμα οικονομικών επιχορηγήσεων για τους παραβαίνοντες την αρχή αυτή καθώς και δημοσιοποίηση τόσο της επωνυμίας της εταιρείας όσο και του ονόματος του κατά τον νόμο υπεύθυνου/ων. (μη μου πείτε για την αρχή προστασίας δεδομένων κλπ, πιστεύω και το υπεραμύνομαι ότι για τους πάσης φύσεως παρανομούντες πρέπει να αίρεται η προστασία της ανωνυμίας...). Μπορούμε επίσης να διεκδικήσουμε και την αποζημίωση της δημόσιας εταιρείας σε περιπτώσεις δόλου (πάρα πολλές δυστυχώς...)

- να επιβληθεί ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και φορολογική δικαιοσύνη άμεσα: π.χ. να υποχρεωθούν να τηρούν απλά βιβλία και να εκδίδουν αποδείξεις όλοι οι επαγγελματίες (ξέρετε πόσοι σήμερα δεν υποχρεούνται και πληρώνουν κατ' αποκοπή;;; περισσότεροι από τους επαγγελματίες των 10,500 που «φοροδιαφεύγουν»...). Σε τελική ανάλυση, δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο μισθωτός και ρίσκα δεν παίρνει και πρέπει να αμείβεται φορολογικά για αυτή του την αδράνεια...

- κάθε αλλαγή, τέλος, του φορολογικού νόμου θα πρέπει να έχει μελλοντική ισχύ και όχι αναδρομική, ρωτώ «είναι νόμιμο αλήθεια, νόμος που θα ψηφιστεί το Σεπτέμβριο να επηρεάζει επί το δυσμενέστερο οικονομικές συναλλαγές, συμβάσεις και πράξεις που έγιναν το προηγηθέν οκτάμηνο;;» Υπάρχει κανείς δικηγόρος να το κυνηγήσει, κανείς δικαστής να ασχοληθεί αυτεπαγγέλτως ή απλά δε μας νοιάζει γιατί εθιμικά καθιερώθηκε τόσα χρόνια;;

Αυτά -παράλληλα με μέτρα άμεσης και ριζικής μείωσης της σπατάλης του κρατικού τομέα (προσοχή όχι κατ' ανάγκην του ίδιου του τομέα, πρώτα πρέπει να κόψουμε τη σπατάλη !!)- είναι φιλελεύθερα μέτρα. Αυτά που οι (αν)εγκέφαλοι του επιτελείου Αλογοσκούφη μας παρουσιάζουν είναι στείρος κρατισμός, που έχει πολλάκις καταδικασθεί και καταρριφθεί στις προηγμένες κοινωνίες της δύσης και τις ανερχόμενες οικονομίες της ανατολής.

Όσο για εσάς κυρίε Αλογοσκούφη, λυπάμαι που αντί να σκέφτεστε απλά και να κοιτάτε μπροστά δέχεστε «αβρόχοις ποσί» ηλίθιες εισηγήσεις όπως αυτή που οδήγησε στο πρόσφατο νομοσχέδιο... Σας ψήφισα και το 2004 και το 2008, δεν πρόκειται όμως να το ξανακάνω. Δεν κάνετε ως κυβερνήτης, όταν δέχεστε και νομοθετείτε εισηγήσεις που πόρρω απέχουν από την ιδεολογική πλατφόρμα του κόμματος με το οποίο εκλεχθήκατε. Σκέφτομαι σοβαρά δε ακόμα και να μην ψηφίσω το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αν προσπαθήσει να σας «κρύψει» μέσα σε ευρωψηφοδέλτια ή ψηφοδέλτια Επικρατείας. Θα προτιμήσω μια εκδρομή, η Ελλάδα έχει τόσο ωραία μέρη... Το αυτό συνιστώ και θα συστήσω και σε όσους μοιράζονται την απογοήτευση μου.

Ξανανοίξετε το πρόγραμμα του κόμματος, ξαναδιαβάστε την ιδεολογική πλατφόρμα του, απαλλαγείτε από τους κρατικιστές του περιβάλλοντος σας και τολμήστε. Τολμήστε ΑΜΕΣΑ, ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ. Συμμαζέψτε το κράτος, απλοποιήστε τις διαδικασίες στις οποίες υποβάλλεται ο φορολογούμενος και μετά ελέγξτε τη συμμόρφωση και τιμωρήστε αδίστακτα την εκτροπή. Έτσι μεταφράζεται η κοινωνική δικαιοσύνης μέσα στο λεξικό του φιλελευθερισμού...

Πριν σας αποχαιρετίσω, να σας πω και κάτι ακόμα: απεχθάνομαι την προς τα κάτω ισοπέδωση που επιχειρείτε εσείς και το περιβάλλον σας, θέλω να γίνομαι διαρκώς καλύτερος και να ξεχωρίζω, δυστυχώς στην Ελλάδα σας αυτό φαίνεται πως απαγορεύεται. Προτιμάτε υποτελείς (για να μη χρησιμοποιήσω άλλες εκφράσεις) και υπ'αλλήλους (=κάτω από τους άλλους), αντί για επιτελείς, αυτοδύναμους και ανεξάρτητους πολίτες. Προφανώς γιατί οι τελευταίοι έχουν γνώμη, άποψη και τα εκφράζουν. Και αυτό δεν άρεσε και δεν αρέσει σε καμιά εξουσία. Καληνύχτα σας...

υ.γ.1 με τον Τατούλη δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα επανέλθω, πότε και πως... πραγματικά μπροστά στα σοβαρά που συμβαίνουν, οι οιμωγές του θυμίζουν το λαϊκό «κλαίνε οι χήρες, κλαίνει και οι παντρεμένες»... προς το παρόν και κατά Λαζόπουλον «αεεειιιιι, χάσου, μυρμηγκάκι...»

υ.γ.2 σχόλια δεκτά, θα δημοσιευθούν όσα δεν προ(σ)καλούν τον εισαγγελέα

υ.γ.3 αν κάποιος θέλει να αναδημοσιεύσει το κείμενο παρακαλώ να είναι πλήρης (ει δυνατόν) και ζητώ να γίνει αναφορά στην πηγή ως «αναδημοσίευση από toatomo.blogspot.com».