8.9.08

Θαύμα !! Θαύμα !! Ο «άγιος» Εφραίμ ο Βατοπεδίου ξανα-αυγάτισε τους «πέντε άρτους και τα δύο ψάρια»...Πως τα 400 στρέμματα έγιναν 27.000 στρέμματα για τη μονή Βατοπεδίου; Ο εισαγγελέας Εφετών του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς κάνει λόγο για οικονομικό σκάνδαλο ολκής, για απάτη σε βαθμό κακουργήματος με τη συμμετοχή πολλών κρατικών φορέων, σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις της μονής Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με τον κ. Σανιδά τα 400 στρέμματα που άφησε κληροδότημα το 1957 ένας μοναχός στη μονή Βατοπεδίου, τα τελευταία δέκα χρόνια «αυγάτισαν» και με αλλεπάλληλες κρατικές γνωμοδοτήσεις έγιναν όλη η παραλίμνια έκταση της Βιστωνίδας λίμνης, συνολικού εμβαδού 27.000 στρεμμάτων! Αυτά τα στρέμματα με την πολύ μικρή αξία, σύμφωνα με το πόρισμα Σανιδά, ανταλλάχθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο με ίσης έκτασης οικόπεδα σε περιοχές "φιλέτα" του Δημοσίου, σημαντικά υπέρτερης οικονομικής αξίας.

Πώς τα 400 στρέμματα έγιναν 27.000 στρέμματα; Είναι θεάρεστο το έργο που επιτέλεσε ο ηγούμενος μοναχός Εφραίμ, ακολουθών τις γραφές. Κατά την Καινή Διαθήκη τρις ο Κύριος, «αυγάτισε» τη λιγοστή τροφή, δυό φορές στην έρημο («πέντε ψωμιά και δύο ψάρια...», «επτά ψωμιά και λίγα ψάρια...») και μια ακόμα στο Γάμο της Κανά.

Την δόξαν του εζήλωσεν (θεέ μου συγχώρα με!!) ο «άγιος» Εφραίμ ο Βατοπεδίου, ο οποίος αυγάτισε τα 400 σε 27.000 στρέμματα, μόνο που ξέχασε τη συνέχεια της παραβολής: ο Ιησούς «...αφού πρόσταξε τα πλήθη να καθίσουν πάνω στο χορτάρι, πήρε τα πέντε ψωμιά και τα δύο ψάρια και υψώνοντας το βλέμμα του στον ουρανό τα ευλόγησε. Έπειτα, αφού τα έκοψε, έδωσε στους μαθητές του και οι μαθητές στα πλήθη. Kι έφαγαν όλοι και χόρτασαν. Mάζεψαν έπειτα τα κομμάτια που περίσσεψαν, δώδεκα κοφίνια γεμάτα. Kι εκείνοι που είχαν φάει ήταν σχεδόν πέντε χιλιάδες άντρες χωρίς γυναίκες και παιδιά».

Ορίστε ο δρόμος ηγούμενε !!! Κόψτα και μοίρασε τα στα πλήθη !!! Θεία επιταγή !!! Αν μάλιστα το κάνεις ως θέλημα ψυχής και καρδιάς, θα δεις που και όλοι θα ικανοποιηθούν και θα μείνουν «δώδεκα κοφίνια γεμάτα». Αλλιώς ανέμενε...

"Και έρχονται εις Ιεροσόλυμα, και εισελθών ο Ιησούς εις το ιερόν ήρχισε να εκβάλλη τους πωλούντας και αγοράζοντας εν τω ιερώ, και τας τράπεζας των αργυραμοιβών και τα καθίσματα των πωλούντων τας περιστεράς ανέτρεψε και δεν άφηνε να περάσει τις σκεύος δια του ιερού και εδίδασκε λέγων προς αυτούς, Δεν είναι γεγραμμένον 'ότι ο οίκος μου θέλει ονομάζεσθαι οίκος προσευχής δια πάντα τα έθνη'; Σεις δε εκάμετε αυτόν 'σπήλαιον ληστών'" (κατά Μάρκον 11:15-17).