24.8.08

Οι διακοπές, ο χρόνος και η Kim Bassinger...


Κάτσε να το δούμε ψύχραιμα...

Επί 240 εργάσιμες ημέρες, ξυπνάς κάθε πρωί μια ώρα νωρίτερα... ήτοι 240 ώρες παραπάνω εργασία. Ας υποθέσουμε τώρα ότι η κάθε εργάσιμη εβδομάδα είναι των 40 ωρών... λέμε τώρα, έτσι για να βγει η άσκηση.

...αφαιρούμε τα ρούχα, διαιρούμε τα πόδια και πολλαπλασιάζουμε... στοπ !! αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο...

Έχουμε λοιπόν 240 : 40 = 6, δηλαδή έξι ολόκληρες εβδομάδες παραπάνω δουλειά...

Συνεχίζουμε την άσκηση...
Τις υπόλοιπες 20 μέρες φεύγεις διακοπές. Εκεί ξυπνάς κάθε πρωί τρεις ώρες αργότερα (τουλάχιστον, αλλά είπαμε να βγει η άσκηση !!)

Έχουμε λοιπόν 20 x 3 = 60 ώρες παραπάνω ύπνο...

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή, οι σύνθετοι υπολογισμοί.

Δουλέψαμε παραπάνω 240 ώρες, μείον 60 ώρες που κοιμηθήκαμε έξτρα στις διακοπές, ίσον 180 ώρες υπόλοιπο, διαιρούμε τώρα με τις 40 ώρες, τελικό αποτέλεσμα τεσσεράμιση εβδομάδες...

Προσοχή λοιπόν!! Απλά μαθηματικά αποδεικνύουν ότι αν ξυπνάς και δουλεύεις μια ώρα νωρίτερα το πρωί, μπορείς να απολαύσεις πέρα από τις κλασσικές είκοσι μέρες και τεσσεράμιση εβδομάδες επιπλέον διακοπών !! Ετησίως !!!

...συνιστώ να μην το συζητήσετε με τον διευθυντή σας αν δεν είναι αποδεδειγμένα σε καλή διάθεση και δεν έχετε φροντίσει να του ανορθώσετε κατάλληλα το «ηθικό» με τη βοήθεια της ξανθιάς Σβετλάνας από κάποιο μακρινό προάστιο του Κιέβου...

Προχωράω λίγο τον συλλογισμό. Ας υποθέσουμε ότι ξυπνάτε και δουλεύετε παραπάνω δύο ώρες καθημερινά, ήτοι -επί 240 ημέρες- 480 ώρες παραπάνω.

Φεύγετε 20 μέρες διακοπές και -καθώς είστε ξεθεωμένοι- κοιμάστε καθημερινά όχι τρεις αλλά πέντε ώρες παραπάνω, τρεις το πρωί και άλλες δύο το μεσημέρι. Σύνολο 100 ώρες μείον.

Κάνοντας την αφαίρεση διαπιστώνετε ότι έχετε δουλέψει τελικά 380 ώρες παραπάνω ή με την απλή διαίρεση που κάναμε και πριν εννιάμιση εβδομάδες.

Άρα είναι και μαθηματικά βεβαιωμένο ότι αργά εκείνο το ζεστό απόγευμα του Αυγούστου που θα ξυπνήσετε ιδρωμένος με τον ανεμιστήρα να ανακατεύει και να στέλνει πάνω σας κύματα - κύματα τον ζεστό καλοκαιρινό αέρα, θα δείτε την αέρινη φιγούρα της να γδύνεται για σας πίσω από τις περσίδες στην πέρα μεριά του δωματίου...

Εσείς μείνετε εκεί και απλά σκεφτείτε «My name is Rourk... Miky Rourk...» Και μη βιαστείτε να ξυπνήσετε, εννιάμιση εβδομάδες έχετε μπροστά σας...