4.7.08

Λακουβίστες για ...ξανθιές

Μια ξανθιά οδηγούσε προς το σπίτι της μετά τη δουλειά όταν -ξαφνικά- πέφτει μέσα σε μια φοβερή και τρομερή καταιγίδα με χαλάζι με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο της να γεμίσει παντού βαθουλώματα. Έτσι, η επόμενη μέρα την βρίσκει πρωί - πρωί στο ειδικό συνεργείο για να επισκευάσει τις ζημιές. Αγουροξυπνημένος ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, και βλέποντας ότι η «φίλη» μας είναι ξανθιά, αποφασίζει να της κάνει πλάκα για να το διασκεδάσει. Έτσι, όταν ακούει τι έγινε και τι επισκευή ζητά η κυρία, ευγενικά και σοβαρά της εξηγεί ότι μπορεί να πάει σπίτι της και, απλά, να φυσήξει πραγματικά δυνατά μέσα στην εξάτμιση. «Αυτό», είπε ο ιδιοκτήτης, «θα κάνει όλες τις λακουβίτσες να πεταχτούν πάλι και να ισιώσουν...»

Έτσι, η ξανθιά επιστρέφει σπίτι, παρκάρει το αυτοκίνητο στο γκαράζ, βγαίνει έξω, πέφτει στα τέσσερα και αρχίζει να φυσάει μέσα στην εξάτμιση. Μια φορά, δυό φορές, αποτέλεσμα μηδέν. Σκέφτεται, αποφασίζει και φυσάει δυνατότερα, πάλι όμως δε συμβαίνει τίποτα.

Για καλή της τύχη, εκείνη την ώρα, η γειτόνισσα της - επίσης ξανθιά- έτυχε να επιστρέφει σπίτι, τη βλέπει λοιπόν στα τέσσερα και τη ρωτάει: «μα τι κάνεις σε αυτή τη στάση;». Αφού η «φίλη» μας της λέει τη συμβουλή του ιδιοκτήτη του συνεργείου που θα έκανε τα βαθουλώματα να εξαφανιστούν, η ξανθιά γειτόνισσα κοντοστέκεται, σκέφτεται λίγο και της απαντά «HEL-LOOOOOOOO, για να δουλέψει το κόλπο πρέπει πρώτα να ανεβάσεις τα τζάμια !!!»