28.5.08

Και το όνομα αυτού ...Βαλβέρδε

Ένα μπράβο που πήρε τον Βαλβέρδε. Δύο μπράβο αν τον στηρίξει κιόλας... Επί της ουσίας, ο Ολυμπιακός πήρε σήμερα πολλούς πόντους ανακοινώνοντας την συνεργασία του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Στα 44 του, ο Βάσκος είναι το «καυτό» όνομα της Ευρώπης, όχι λόγω σχέσεων με τα μέσα (...και τα έξω), αλλά επειδή η δουλειά του στην Εσπανιόλ - τόσο σε αποτελέσματα αλλά και σε αγωνιστική νοοτροπία - πείθει ότι έχει τις προδιαγραφές να κάνει σημαντικά πράγματα.
Έχει πλούσιες ποδοσφαιρικά παραστάσεις από ένα πρωτάθλημα πλούσιο και ανταγωνιστικό, ηλικιακά είναι -ίσως- στην πιο καλή στιγμή της ζωής του και μπορεί να κινηθεί στη λεπτή γραμμή μεταξύ εμπειρίας και τόλμης. Δείχνει αναμφίβολα ιδανική λύση για μια ελληνική ομάδα αιχμής, ειδικά δε για τον μόνιμο πρωταθλητή Ολυμπιακό που διαθέτει από πέρυσι πλέον και το ειδικό βάρος της επιτυχημένης Ευρωπαϊκής παρουσίας.
Μπορούμε να περιμένουμε αναμφίβολα πολλά από έναν νέο, ορεξάτο και υψηλών προδιαγραφών προπονητή: δημιουργία γερών θεμελίων για μια ομάδα που θα πετύχει στο μέλλον την ευρωπαϊκή υπέρβαση, καλό θέαμα μέχρι τότε, ανάδειξη παικτών κ.λπ. κ.λπ.
Αρκεί να έχει σωστή στήριξη από την διοίκηση, χωρίς εξαλλοσύνες και υπερβολές αλλά και χωρίς μιζέριες και μεμψιμοιρίες. Είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Σωκράτη Κόκαλλη, η πορεία του επιχειρηματικά έχει δείξει ότι όταν καταπιάνεται ζεστά με στοιχήματα κερδίζει... Είδωμεν...