2.4.08

Το μεγάλο κόλπο με τα διόδια !!!

Η πρωϊνή μου ενημέρωση έκρυβε ένα πραγματικά μεγάλο κόλπο... Αύξηση σχεδόν 40% στις τιμές των διοδίων στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, 2.75 ευρώ πλέον τα διόδια σε Αφίδνες, Σχηματάρι, Τραγάνα !! Τόσα τους έλειπαν βλέπετε...
Ανάλογες αυξήσεις και στα υπόλοιπα -πλην ελαχίστων- διόδια της χώρας. Είναι -λέει- αποτέλεσμα της ανάθεσης των σταθμών σε εταιρείες που θα φτιάξουν τους νέους αυτοκινητόδρομους κ.λπ. κ.λπ.
Καλή η σκέψη, κάκιστη η εφαρμογή: ανύπαρκτη ενημέρωση, ανύπαρκτη πληροφόρηση για τις εναλλακτικές μορφές πληρωμών. Την ίδια ώρα (για να αναφέρω ένα απλό παράδειγμα!!) το οδόστρωμα της εθνικής οδού στο ρεύμα προς Αθήνα από τον κόμβο του Ωρωπού ως τον κόμβο των Αφιδνών, είναι εδώ και μήνες σε άθλια και επικίνδυνη κατάσταση γεμάτο λακούβες και βουναλάκια που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία σου αν κινείσαι με πάνω από 30 χλμ/ώρα (ταχύτητα που έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται στον αυτοκινητόδρομο...). Και όταν λέω εδώ και μήνες, εννοώ τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2007 που θυμάμαι και σίγουρα και πιο πριν...
Οι ίδιοι αυτοί που εισπράττουν τα διόδια είναι υπεύθυνοι και για αυτό το κομμάτι του δρόμου, σύμφωνα με την ανακοίνωση «για τη λειτουργία και τη συντήρηση του αυτοκινητόδρομου από Μεταμόρφωση ως Σκάρφεια», άρα είναι δική τους ευθύνη πλέον η άμεση επισκευή του δρόμου !!!
Πραγματικά, περιμένω να ενημερωθώ υπεύθυνα τόσο από το ΥΠΕΧΩΔΕ όσο και από την εταιρεία, για ποιό λόγο τόσους μήνες δεν γίνεται καμμία ενέργεια επισκευής, ποιό είναι το πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα επισκευών και ποιός είναι ο μηχανισμός ελέγχου που το υπουργείο έχει ορίσει ώστε να είμαστε βέβαιοι για την ποιότητα και την ορθή εκτέλεση του έργου αυτού.
Με ενδιαφέρουν αυτά καθώς ο αυτοκινητόδρομος είναι ένα έργο που χρυσοπλήρωσα στους κολλητούς αυτού του ανεκδιήγητου Λαλιώτη των φαιδρών πρασίνων κυβερνήσεων και έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και ρημάζει, ίσως γιατί η φωνή μας είναι από την πλευρά του κουφού αυτιού του διαδόχου Σουφλιά. Μπούχτισα πιά με την ανικανότητα, την αδιαφορία και των ωφελιμισμό των «ανευθυνουπεύθυνων» !!!