5.3.08

Σεισμός, Σεισμός !! Άντε και καλά …κουνήματα !!

Κοίτα, δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά, αλλά από την ώρα που το ΒΑΝ είπε σεισμός σε ένα τετράγωνο που η μια του άκρη είναι στην Παταγωνία, η άλλη στην Αλάσκα, η τρίτη στο Θιβέτ πλησίον οικίας Δαλάι Λάμα και η τέταρτη όπως «πας προς Γιοχάνεσμπουργκ, στο βουνό πριν, στρίβεις δεξιά, μετά αριστερά και έφτασες», πρέπει να είμαστε εξόχως προετοιμασμένοι…

Ναι, τώρα εσύ νομίζεις ότι κάτι έκανες που άρχισες να κουνιέσαι για να μπεις στο κλίμα, εδώ άλλες κι «άλλες» κουνιούνται μεροκάματα και νυχτοκάματα ολόκληρα και προκοπή δεν είδαν… Δεν εννοώ αυτό «χρυσό μου παιδί» για σεισμό μιλάω, ναι αυτό το φαινόμενο που η γη δονείται από κύματα που προκαλούνται από την ανακατάταξη των γεωλογικών πλακών, όχι το άλλο που σου συμβαίνει όταν το «ξενυχτάτε» με τον Μάκη (όχι τον γνωστό, τον άγνωστο….)

Με τη βοήθεια λοιπόν εκλεκτών φίλων blogαδόρων (ε, πως να το πω κε διευθυντά, ιστολογιστών;;) έφτιαξα έναν πρόχειρο οδηγό για το πως και τι πρέπει να κάνεις μόλις νιώσεις τι γη να σείεται από κάτω σου…
Ένα. Το ξέρουμε ότι γίνεται σεισμός, το καταλάβαμε κι εμείς, δεν είναι ανάγκη λοιπόν να αρχίσεις να τρέχεις πανικόβλητος από το ένα γραφείο στο άλλο φωνάζοντας «Σεισμός!».

Δύο. Έχεις αγωνία αν θα σε βρουν; Στάσου κάτω από ένα τραπέζι (και γραφείο κάνει, όχι όμως τραπεζάκι του καφέ !!), βάλε τη σφυρίχτρα στο στόμα (αν δεν έχεις τράβα πάρε μία γρήγορα, πριν αυξηθεί η ζήτηση…) και αλείψου με τζατζίκι (άντε, έστω, τυροκαφτερή…) για να σε βρούν γρήγορα τα τα σκυλιά της ΕΜΑΚ.
Σημείωση πρώτη: Δεν μας ενδιαφέρει η μάρκα του τζατζικιού, τα καημένα τα ζωντανά έχουν φάει κι έχουν φάει…
Σημείωση ετέρα: Η σφυρίχτρα συνίσταται να μην είναι διαιτητική (καμιάς κατηγορίας !!!), μπορεί να υπάρξουν παρενέργειες του τύπου «άσε τον τον πούστη από κάτω να μάθει να βγάζει κόκκινες» κ.λπ.

Τρία. Είσαι στο γραφείο και σου έχει έρθει το monitor καπέλο. Mείνε εκεί που είστε μέχρι να σε βρουν οι ειδικοί, ο πολύς λαός θα νομίσει ότι είσαι εξωγήινος και θα προκληθεί τζάμπα πανικός…

Τέσσερα. Σου ήρθε άγνωστο αντικείμενο στο κεφάλι, κοντό, χοντρό, φέρον ποδιά και παντόφλα, μην τρομάζεις, είναι η κυρά Σούλα και μάλλον συγύριζε στην ταράτσα!

Πέντε. Αν σου ήρθε να πάρεις τηλέφωνο, άστο καλύτερα !!! Το κινητό δεν είναι για αυτή τη χρήση αυτή την ώρα, το σταθερό την ώρα του σεισμού είναι κινητό, οπότε περίμενε μετά !! (Ξεκαθαρίζω, αρκετά μετά, μην τρέφεις φρούδες ελπίδες…)

Έξι. Ρε μεγάλε, που τα πας όλα αυτά; Καταλαβαίνω να θέλεις να πάρεις μαζί σου τα πράγματα σου, καταλαβαίνω να θέλεις να σώσεις το κομπιούτερ και την τηλεόραση του γείτονα, το βρακάκι όμως της μικρής του δεύτερου τι το θες; Γδυτό έφυγε το κοριτσάκι και θα πας να το ντύσεις;;

Επτά. Άσκοπα περιμένεις το ασανσέρ, δεν έχεις ακούσει το δημώδες άσμα «σκαλί καλέ μου σκαλί, σκαλί θα κατεβώ»; Αν πάλι επιμένεις στο ασανσέρ, ετοιμάσου για «όροφο, όροφο» μαζί με τον όροφο !!

Οκτώ. Ο σεισμός είναι φυσικό φαινόμενο, δεν προκαλείται από κάποιο τερατόμορφο πλάσμα που θα τρομάξει μόλις αρχίσεις να το ψεκάζεις με αφρό και CO2. Γι’ αυτό άσε κάτω τον πυροσβεστήρα, είναι σχεδιασμένος για άλλη θεομηνία…

Εννιά. Βουνό ή θάλασσα; εξαρτάται τι προτιμάς… Απ’ εδώ «πίπτουν βράχοι», απ’ εκεί «κάνει τσουνάμι». Άσε που μπορεί να βγει και κανένας Γκοτζίλα… Πιάσε καλύτερα απάγκιο στην πλατεία και χαλάρωσε… Αν είναι και το Λιτσάκι μαζί ακόμα καλύτερα… Αν κρυώνει κιόλας και θέλει να το ζεστάνεις σούπερ… (από δω και κάτω αυτολογοκρίνομαι, ένεκα που μας διαβάζουν και θεούσες, είδατε τι γίνεται με τα blog καθημερινά…)

Δέκα. Αν βρεθείς έξω την ώρα του σεισμού μείνε έξω! Αν βρεθείς μέσα μείνε μέσα ! Αν προβληματίζεσαι για το αν ήσουν μέσα ή έξω µάλλον έχει γίνει της «επί χρήμασι εκδιδομένης» (ήθελα να πω «της πουτάνας» αλλά απαγορεύεται…), οπότε απόλαυσε το!!!

Έντεκα. «Μες στην αντάρα και το χαμό, αντί για την πόρτα ανοίγω τη βρύση, βάζω μπρος τη σκάφη να κατρακυλήσει…», έλεγε το τραγουδάκι του Βαγγέλη Γερμανού. Για να μη νιώσετε έτσι, φύγετε όλοι προς την μία και κανονική πόρτα, έξοδος κινδύνου δεν υπάρχει, άρα μην τρέχετε όλοι προς τα εκεί …

Δώδεκα (κι ούτ' ένα τηλεφώνημα, άσχετο...). Η πρώτη νύχτα (όχι, δεν εννοώ αυτή τη νύχτα μικρή μου, έλεος πια !!) έχει πάντα χαβαλέ: κρασάκι, μεζεδάκια, μουσικούλα, κοινωνικές επαφές (αυστηρά είπαμε !!!) κλπ, κλπ. Από κει και πέρα πήζουν τα γάλατα, μέχρι να πείσετε τη μαμά και τη θεία ότι οι κύριοι με την πράσινη και την κόκκινη μπογιά είναι μηχανικοί που ελέγχουν τα σπίτια και όχι χουλιγκάνοι που γράφουν συνθήματα για τον Γκαλέτι και τον Μανούτσο, και ότι το πράσινο στο σπίτι σας σημαίνει «μπείτε μέσα» και όχι «γραφτείτε στη Greenpeace».

Δεκατρία. Περάσατε καλά αλλά δεν προσέξατε !!! Και πάνω στο σεισμό, έγινε η ζημιά… Κατ’ αρχήν, καλορίζικο. Κατά δεύτερον, να σας ζήσει. Κατά τρίτον, μη το βαφτίσετε Εγκέλαδο και άλλα παρεμφερή, φαντάζεστε όταν μεγαλώσει τι πανικό έχουν να προκαλέσουν οι φίλοι του με απλές εκφράσεις όπως «κουνήσου λίγο ρε Εγκέλαδε» κ.λπ. Επιπλέον, μην αρχίσετε να παίρνετε τον Βαρώτσο τηλέφωνο για να παραπονεθείτε επειδή η πρόβλεψη ήταν αφηρημένη ούτε για να σας το βαφτίσει «ως ποινή». Δεν το απαντάει ο π…..της!!

Αυτά τα ολίγα είχα να καταθέσω ως συνεισφορά στην πανελλήνια προσπάθεια πρόβλεψης των σεισμών και αποφυγής των συνεπειών τους, ευχαριστώ τους φίλους που δάνεισαν φράσεις, ιδέες ή ατάκες για την πραγματοποίηση του εντυπωσιακού αυτού πονήματος και… μην το ξεχάσω, αποστηθίστε το ή τυπώστε το καλού κακού, αν περιμένετε να λειτουργεί το internet εκείνη την ώρα είστε γελασμένοι…

Άντε γεια και καλά …κουνήματα !!