13.3.08

«Πολιτική απεργία», σωπάτε καλέ τώρα...

Η είδηση από τη σημερινή ενημέρωση στο press room:
«Πέμπτη, 13.03.08 / Πολιτική χαρακτήρισε την απεργία των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος. "Το ασφαλιστικό δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ομάδα εργαζομένων. Η συνέχιση της απεργίας, συνεπώς, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε μια πολιτική απεργία", είπε ο κ. Αντώναρος και κάλεσε τους απεργούς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Αδικαιολόγητη είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα την απεργία των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Παρά την προσπάθεια εκτόνωσης που έκανε η κυβέρνηση με την απόφαση να μην προχωρήσει σε επίταξη των εργαζομένων στη ΔΕΗ και τους Δήμους, σε συνδυασμό με την κατάθεση τροπολογίας για την ένταξη των εργαζομένων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά, η απάντηση των απεργών ήταν η συνέχιση των κινητοποιήσεων».
Σχόλιο: Έπεσα από τα σύννεφα, σώπα καλέ, τι λέτε τώρα, τα «παιδιά» είναι αθώα, έχουν αιτήματα, να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, να βγει γονατιστή σύσσωμη η κυβέρνηση και να ζητήσει συγγνώμη από τους κ.κ. συνδικαλιστές και μετά να δουλεύουμε εμείς και αυτοί ...«να κααάθονται!!» και να εισπράττουν και τώρα και για πάντα. Βάλτε ρε σεις και το κληρονομικό δικαίωμα, να βολέψουμε και τα παιδιά μας, άντε, στη βράση κολλάει το σίδερο...

Συνέχιζε λοιπόν παρακάτω η είδηση:
«Να δείξουν σύνεση και ευελιξία κάλεσε τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλάμάνης. "Οι δύο φυσικοί τους σύμμαχοι είναι η κοινωνία, την οποία κινδυνεύουν να χάσουν, κι εμείς οι δήμαρχοι", κατέληξε ο κ. Καλαμάνης».
Σχόλιο: Αφήστε κύριε δήμαρχε τις παραινέσεις, δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνία, τους ενδιαφέρει η δική τους βολή, η δική τους καλοπέραση, ε, άμα αλλάξει η κατάσταση να πάρουν και καμιά κυβερνητική θεσούλα αν δεν περισσεύει βουλευτιλίκι...

Και παρακάτω:
«...μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Γιάννης Μακρής, για τα επεισόδια σε βάρος αστυνομικών, που έγιναν χθες, έξω από το υπουργείο Απασχόλησης... Στην αναφορά τονίζεται ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν αναίτια και απρόκλητη επίθεση, αρχικώς με ξύλα και καδρόνια και στη συνέχεια με σακούλες σκουπιδιών...»
Σχόλιο: συλλήψεις γιατί δεν έγιναν; όλα τα κανάλια ήταν εκεί, υπάρχουν βίντεο, υπάρχουν φωτογραφίες, εμπρός λοιπόν !! Όχι μόνο τσαμπουκάδες εκ του ασφαλούς, να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε και τις ευθύνες. Ή μήπως ζητάω ψύλλους στα άχυρα, μήπως τζάμπα ζητάω τσίπα από θρασύδειλα ανθρωπάκια που αρέσκονται να καλύπτονται από την ανωνυμία του όχλου; Θα δούμε...

Και κατέληγε το δημοσίευμα:
«Μηνυτήρια αναφορά με την οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος υπέβαλε σήμερα στον εισαγγελέα ο πρόεδρος της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ.Γιώργος Κασιμάτης. Aνέφερε ότι εκπροσωπεί 800.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα στις οποίες οι διακοπές ρεύματος έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και ζημιές και σημείωσε πως θα ακολουθήσουν και αγωγές για την καταβολή αποζημιώσεων στους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί. "Όποιος ευθύνεται θα πληρώσει", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κασιμάτης».
Σχόλιο: Από αυτό το τελευταίο κρατάω το «όποιος ευθύνεται θα πληρώσει», αν και δεν πρόκειται να το δω, προβλέπω να γεμίζει το αρχείο των κατά τόπους δικαστηρίων... Θα μου το θυμηθείτε, θα κατατεθούν αρκετές τέτοιες μηνυτήριες αναφορές, μετά θα αρχίσει από αυτούς που «ευθύνονται» η συζήτηση περί «ποινικοποίησης», «δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση», και λοιπά παρόμοια φληναφήματα, θα ασκηθούν και «από δω» πολιτικές πιέσεις, οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν έτσι κι αλλιώς την προσοχή τους και το ενδιαφέρον τους στραμμένο στη δουλειά τους, άρα ...πάπαλα... Συμβιβασμένοι εξ' ανάγκης !!

Το μόνο ελπιδοφόρο είναι ότι το «Δημόσιο Τέρας» που εκπροσωπούν όλοι αυτοί οι επαγγελματίες συνδικαλιστές ξεψυχάει... Αμήν και πότε...