15.2.08

Χιόνια στο καμπαναριό...

Εννοώ το καμπαναριό της Μητρόπολης, λίγο πιο κάτω από την πλατεία Συντάγματος. Ως και εκεί θα φτάσουν τα χιόνια σύμφωνα με την πρόγνωση της Ε.Μ.Υ. με έξαρση την Κυριακή τελικά και όχι το Σαββατόβραδο όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Θα χει πλάκα αυτό το ΣΚ (Σαββατοκύριακο για όσους δεν έχουν πάει φαντάροι), έχουμε να δούμε εξαλλοσύνες στα κανάλια, θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι... Τι ρεπορτάζ με ροζ γαντάκια, τι απεγκλωβισμούς από τα χιονισμένα μονοπάτια του Λυκαβηττού, τι πολεμικές ανταποκρίσεις από το μέτωπο της Αράχωβας, που να σας τα λέω, όρεξη να έχετε να ακούτε.

Το χειρότερο είναι ότι δεν φταίνε αυτοί, εμείς φταίμε που δίνουμε με την απύθμενη βλακεία μας τροφή και λίπασμα στη γελοιότητα τους. Είχα βρεθεί πριν απο δύο χρόνια στη Σόφια, τέτοια εποχή, με -16 και όλα ήταν παγωμένα !! Το μεσημέρι ζέσταινε, έπιανε -10 !! Για πρωίνό στο ξενοδοχείο μαζί με τον καφέ χτυπάγαμε και δύο σφηνακια βότκα...

Και όμως οι άνθρωποι ζούσαν, κινούνταν, δούλευαν, προσπαθούσαν, δεν έκαναν όπως εμείς. Όσο είχε ήλιο, φως, ήταν έξω στις δραστηριότητες τους, μόλις σκοτείνιαζε γύριζαν σπίτι τους, στη βολή και την προστασία τους. Πρόσεχαν, απόφευγαν τα δύσκολα, σέβονταν το φυσικό φαινόμενο, δεν ήταν «υπεράνω».

Κάτσε να δεις τι θα γίνει εδώ μόλις πέσει η πρώτη νιφάδα, θα πάρει ο «ελληνάρας» το 4X4 και θα βγει στη γύρα για χιονάνθρωπο, θα αποκλειστεί από τη μαλακία του και μετά θα του φταίει το κράτος...

Κάτσε να δεις...