5.2.08

Οικογενειακές συζητήσεις

Η οικογένεια έχει καθίσει στο τραπέζι για το βραδινό φαγητό.
Ξαφνικά ο γιος ρωτάει τον πατέρα: «μπαμπά πόσα είδη βυζιά υπάρχουν;»
Ο πατέρας, έκπληκτος, σκέπτεται και απαντά: «Γιε μου, βασικά υπάρχουν τρία είδη βυζιών, ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας. Στα 20 χρόνια, είναι όπως τα πεπόνια, στρογγυλά και στητά. Στα 30 και τα 40, είναι όπως τα αχλάδια, εξακολουθούν να είναι όμορφα, αλλά είναι και λίγο πεσμένα. Μετά τα 50 είναι σαν τα κρεμμύδια».
«Σαν τα κρεμμύδια;» απορεί ο γιος.
«Ναι, όταν τα βλέπεις βάζεις τα κλάματα», απαντά ο πατέρας.
Οι γυναίκες της οικογένειας, αν και πειράχτηκαν, δεν είπαν τίποτα. Το άλλο βράδυ, στο τραπέζι, η κόρη ρωτάει τη μάνα της: «Μάνα, πόσα είδη πούτσου μπορεί να συναντήσει μια γυναίκα στη ζωή της;»
Η μητέρα κοιτάει τον άντρα της με νόημα και χαμογελαστή απαντά: «Βασικά κόρη μου, θα συναντήσεις τρία είδη, ανάλογα με την ηλικία. Το πρώτο είναι αυτό που έχουν οι 20χρονοι, σαν τη βαλανιδιά, γερό και σκληρό. Το δεύτερο είναι αυτό που έχουν οι 30ρηδες και οι 40ρηδες, σαν τη λυγαριά, εύκαμπτο αλλά πάντα αξιόπιστο. Το τρίτο είναι του πενηντάρη, μοιάζει με το χριστουγεννιάτικο δέντρο».
«Με το χριστουγεννιάτικο δέντρο;» απορεί η κόρη.
«Ναι κόρη μου«, απαντά η μητέρα, «είναι νεκρό από τη ρίζα και πάνω και οι μπάλες είναι διακοσμητικές».
σ.σ. το βρήκα στο ένθετο car+speed στο Πρώτο Θέμα (ναι, Μάκη ακόμα τον διαβάζω που και που τον ακατονόμαστο…). Thanks guys…