15.11.07

Περί έρωτος...

Μια μέρα συγκεντρώθηκαν όλα τα συναισθήματα και οι αξίες του ανθρώπου. Η Τρέλα, αφού συστήθηκε σε όλους, πρότεινε να παίξουν κρυφτό. Το Ενδιαφέρον σήκωσε το φρύδι και περίμενε να ακούσει, ενώ η Περιέργεια, χωρίς να μπορεί να κρατηθεί, ρώτησε: "Τι είναι το κρυφτό;" Ο Ενθουσιασμός άρχισε να χορεύει με την Ευφορία και η Χαρά άρχισε να πηδάει πάνω κάτω για να καταφέρει να πείσει το Δίλημμα και την Απάθεια να παίξουν κι αυτά.

Αλλά υπήρχαν πολλοί που δεν ήθελαν να παίξουν: η Αλήθεια γιατί ήξερε ότι ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα την ανακάλυπταν, η Υπεροψία έβρισκε το παιχνίδι χαζό και η Ανανδρία δεν ήθελε να ρισκάρει.

«Πέντε, δέκα, δεκαπέντε, ...» άρχισε να μετράει η Τρέλα. Η Τεμπελιά κρύφτηκε στον πρώτο βράχο που συνάντησε, αφού βαριόταν, η Πίστη πέταξε στους ουρανούς και η Ζήλια στη σκιά του Θριάμβου, ο οποίος σκαρφάλωσε στο πιο ψηλό δέντρο.

Της Γενναιοδωρίας κάθε μέρος που έβρισκε της φαινόταν υπέροχο για να κρυφτεί κάποιος φίλος της. Έτσι τον άφηνε ελεύθερο και κρύφτηκε σε μια ηλιαχτίδα. Ο Εγωισμός βρήκε ένα βολικό μέρος μόνο γι αυτόν, το Ψέμα κρύφτηκε στον πάτο του ωκεανού και το Πάθος μέσα σ' ένα ηφαίστειο.

Ο Έρωτας έβρισκε όλες τις κρυψώνες πιασμένες, ώσπου βρήκε ένα θάμνο από τριαντάφυλλα και κρύφτηκε εκεί.

«....εκατό», μέτρησε η Τρέλα κι άρχισε να ψάχνει. Πρώτη βρήκε την Τεμπελιά, μετά την Πίστη ακούγοντας την που μίλαγε με τον Θεό, το Πάθος στο βάθος του ηφαιστείου, και αφού βρήκε το Θρίαμβο βρήκε και τη Ζήλεια που κρυβόταν στη σκιά του. Βρήκε πολύ εύκολα το Δίλημμα, που δεν είχε αποφασίσει που να κρυφτεί.

Σιγά σιγά τους βρήκε όλους εκτός από τον Έρωτα. Η Τρέλα έψαχνε παντού, πίσω από κάθε δέντρο, κάτω από κάθε πέτρα, σε κάθε κορυφή βουνού, μα τίποτα. Όταν ήταν σχεδόν έτοιμη να τα παρατήσει, βρήκε έναν θάμνο από τριαντάφυλλα και άρχισε να τον κουνάει νευρικά, ώσπου άκουσε ένα βογκητό πόνου. Ήταν ο Έρωτας που τα αγκάθια από τα τριαντάφυλλα του είχαν πληγώσει τα μάτια. Η Τρέλα δεν ήξερε πως να επανορθώσει, έκλαιγε, ζητούσε συγνώμη και στο τέλος υποσχέθηκε να γίνει ο οδηγός του Έρωτα.

Κι έτσι από τότε ο Έρωτας είναι τυφλός και η Τρέλα τον συνοδεύει.

Σ.Σ. το βρήκα μετά από καιρό καθαρίζοντας τα e-mail μου, αποστολέας η καλή φίλη Ναταλία την οποία και ευχαριστώ...