13.11.07

Η αγωνία της μάνας…

Μια μητέρα είχε τρεις κόρες, και οι τρεις παρθένες. Παντρεύτηκαν και οι τρεις μαζί. Η μητέρα ανησυχούσε για την σεξουαλική απειρία τους, ήθελε να ξέρει πως περνάνε κατά την διάρκεια του μήνα του μέλιτος. Τις έβαλε να υποσχεθούν ότι θα στείλουν μια κάρτα που θα έγραφε με υπονοούμενα (για να μη καταλάβουν τίποτα οι άντρες τους) πως είναι η εμπειρία τους.

Η πρώτη έστειλε μιά κάρτα από την Ταϊτή, 2 μέρες μετά τον γάμο. Έγραφε μόνο «Nescafe»! Απορημένη η μητέρα πήγε στην κουζίνα και έβγαλε από το ντουλάπι ένα κουτάκι Nescafe, εκεί κάτω από το σήμα έγραφε «Good to the last drop». Η μητέρα κοκκίνισε, αλλά ένοιωσε χαρούμενη για την κόρη της.

Η δεύτερη έστειλε μια κάρτα από την Κυανή Ακτή, μια εβδομάδα μετά τον γάμο, που έγραφε: «Rothmans». Η μητέρα ήξερε τώρα τι να κάνει, έτρεξε στο περίπτερο, πήρε ένα πακέτο τσιγάρα Rothmans και διάβασε: «Extra Long. King Size». Πάλι κοκκίνισε λίγο, άλλα ένοιωσε χαρούμενη για την κόρη της.

Η τρίτη έφυγε για μήνα του μέλιτος στο Conflan St. Honorine, κάπου στη Νότιο Αφρική. Η μητέρα περίμενε μιά βδομάδα, δύο, τρεις… Τελικά, μετά από ένα μήνα, μια κάρτα έφτασε. Μόνο οι παρακάτω λέξεις ήταν γραμμένες και αυτές με τρεμάμενο χέρι: «South Africa Airways». Απορημένη η μητέρα κάθισε στον καναπέ και άρχισε να σκέφτεται. Μηχανικά πήρε ένα περιοδικό και άρχισε να ξεφυλλίζει τις σελίδες του. Τότε το βλέμμα της έπεσε στην διαφήμιση της South Africa Airways που έγραφε: «Ten times a day, seven days a week, both ways».