10.9.07

Δημήτρης Σαμπαζιώτης (Μεσσηνία): Νέος πολιτικός που πρόσφερε και θα προσφέρει

Με το Δημήτρη γνωριστήκαμε στα Γιάννενα, πρωτοετής στο Μαθηματικό εγώ, κοντά στο πτυχίο του Φυσικού εκείνος. Δραστήριος, δυναμικός, ετοιμόλογος, αποφασιστικός, στα δύσκολα χρόνια που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πάλευε με τον ΔΑΔΕ για την τέταρτη θέση στο Πανεπιστήμιο και προσδοκούσε να ανέβει τρίτη (τι χρόνια κι αυτά !!), ο Δημήτρης (ή Μίμης, για τους φίλους) και δύο τρεις άλλοι συναγωνιστές ξεχώριζαν και «έβαζαν πλάτη» στους νεώτερους εμάς.
Με χαρά έμαθα το 1994 ότι αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Αυτοδιοίκηση, ήταν διπλή η χαρά όταν πέτυχε - αυτοδημιούργητος αυτός (η μόνη του επαφή που θυμάμαι με τα τζάκια ήταν ότι του άρεσε να τα απολαμβάνει τις κρύες νύχτες του χειμώνα στα γιαννιώτικα κουτούκια ) - να πάρει την πρωτιά το 1998. Πρωτιά που επανέλαβε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, πρωτιά που θα διεκδικήσει και τώρα (και του εύχομαι ολόψυχα να κατακτήσει !!) όσο κι αν στη Μεσσηνία επέστρεψε ο Αντώνης Σαμαράς.
Νέος πολιτικός με όραμα και αποκρυσταλλωμένες απόψεις περί πολιτικής και θεσμών, κοινωνικά ευαίσθητος και κοινοβουλευτικά δραστήριος στα τριάμισι χρόνια της ως σήμερα κοινοβουλευτικής του θητείας, επεδίωξε και κατάφερε την κινητοποίηση και δραστηριοποίηση θεσμών και προσώπων για το καλό της Μεσσηνίας, μη λαμβάνοντας υπόψιν κομματικά και προσωπικά κριτήρια, όπως αρμόζει σε πολιτικό που ενδιαφέρεται για τη πατρίδα του.
Μίμη, καλή επιτυχία και πάλι πρώτος !!