13.9.07

Γιούργια Ελληναράδες, πιάστε μολύβια, ξαναγράφουμε ιστορία...

Έχετε ακούσει αυτό που λέει «τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε πεντ' - έξι...»;;
Έτσι ένιωσα όταν διάβασα το περιβόητο θέμα με το βιβλίο της Ιστορίας της Γ' Λυκείου όπου ναζιστικός χάρτης από την εποχή του '33 συγκέντρωσε τα πυρά ενός εσμού πατριδοκάπηλων που δυστυχώς ακόμα παρεπιδημούν στη χώρα μας. Άρχισα να μυρίζομαι τι γίνεται όταν είδα πίσω από αυτούς να επισπεύδουν διάφοροι πράσινοι μαϊντανοί, έτοιμοι να ρίξουν τη χολή τους επί δικαίων και αδίκων...

Καλά είπε ο κος Θεόδωρος Πάγκαλος ότι θα πρέπει να είναι κανείς αγράμματος και ηλίθιος για να μην καταλαβαίνει ποιας περιόδου είναι ο εν λόγω χάρτης.

Καλά έκανε η κα Μαριέττα Γιαννάκου και μίλησε για πρωτοφανείς χυδαιότητες και αθλιότητες από πατριδοκάπηλους όλων των κομμάτων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα για προεκλογικούς σκοπούς.

Πολύ ορθά και επιστημονικά τοποθετήθηκε ο, εκ των συγγραφέων του βιβλίου, ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος: «Ο συγκεκριμένος χάρτης, για το Ολοκαύτωμα, απεικονίζει μια παράνομη, απ' άκρου εις άκρον, ναζιστική Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας συντελέστηκε το συγκεκριμένο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και η οποία ουδέποτε αναγνωρίστηκε από την Ελλάδα ή τη διεθνή κοινότητα. Αποτελεί ολίσθημα η απόδοση οποιασδήποτε αποδεικτικής αξίας στον παρανοϊκό αυτό σχεδιασμό. Το βιβλίο είναι αυτονόητα, στο σύνολό του, σαφώς και αταλάντευτα τοποθετημένο υπέρ των ελληνικών απόψεων για την ιστορία της Μακεδονίας».

Μην τα εξευτελίζουμε όλα στο βωμό της ψηφοθηρίας !! Μην καταντήσουμε (γιατί περί κατάντιας πρόκειται) έμμισθα όργανα ανθελληνικής προπαγάνδας. Άκουσα π.χ. την κα Όλγα Τρέμη της οποίας η μοναδική πρεμούρα στο χθεσινοβραδινό δελτίο «ειδήσεων» του MEGA ήταν να ρωτήσει «κα Γιαννάκου, όταν μιλήσατε για πατριδοκάπηλους όλων των κομμάτων εννοείτε ότι υπάρχουν πατριδοκάπηλοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία;;»

Δηλαδή, η κυρία από όλη τη βαβούρα, αυτό κράτησε ως ενδιαφέρον, αυτό την έκαιγε, είναι η αναγκαία δήλωση πίστης στις επιταγές των διαφόρων Γκαιμπελίσκων της Χαριλάου Τρικούπη. Εντάξει, λογικό είναι, καθείς λέει αυτά που το μυαλό του του λέει να πει...

Απλά να μην προσπαθεί να μας παραστήσει την ανεξάρτητη και υπερκομματική δημοσιογράφο, δυστυχώς εγώ πλέον θεωρώ ότι δεν είναι τίποτα από τα τρία παραπάνω, αλλά μάλλον εξυπηρετεί με τις ενέργειες και τα λεγόμενα της μια προπαγάνδα που γράφεται με πράσινα γράμματα σε μαύρο φόντο εδώ και κάποιες εβδομάδες στον τόπο μας...

Υ.Γ. Στην αρχική έκδοση αυτού του κειμένου είχα χρησιμοποιήσει και τον όρο «μίσθαρνο όργανο», ο οποίος απαλείφθηκε κατόπιν νομικής παραίνεσης και συμβουλής.