27.8.07

Περί επικήρυξης...

Διαβάσατε και ακούσατε όλοι τα της επικηρύξεως των εμπρηστών. Προσθέτω μερικές απόψεις επί του θέματος, μήπως και δραστηριοποιηθούμε κάποτε σοβαρά και ουσιαστικά...
  • Να υπάρχει επικήρυξη όχι μόνο για πληροφορίες αλλά και για τη σύλληψη και παράδοση των εμπρηστών ΖΩΝΤΑΝΩΝ !!
  • Να εξεταστεί η, με προεδρικό διάταγμα, επαναφορά της θανατικής ποινής για εγκλήματα εμπρησμού.
  • Να εξεταστεί η σύσταση ειδικού δικαστηρίου το οποίο θα δικάσει τους συλληφθέντες με την κατηγορία του εμπρησμού και - επιπλέον – με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση, από πρόθεση, με τρόπο ιδιαζόντως απεχθή κ.λπ. σε πρώτο και τελευταίο βαθμό.
  • Οι δίκες αυτές να είναι δημόσιες (αλήθεια ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος που αποδεδειγμένα παρανομεί και καταδικάζεται για το λόγο αυτό πρέπει να έχει το δικαίωμα της ανωνυμίας...)
  • Στους καταδικασθέντες για εμπρησμό να διατάσσεται η δήμευση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας, δικής τους και των οικογενειών τους. Από τη δήμευση, ας εξαιρούνται, όσοι συγγενείς δώσουν ασφαλείς πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των εμπρηστών. (Καταλαβαίνω ότι είναι σκληρό να ζητάς από κάποιον να καταδώσει έναν στενό συγγενή του, επιτέλους όμως πρέπει να μάθουμε έστω και με σκληρό τρόπο να βάζουμε το κοινό συμφέρον πάνω από το ατομικό).
  • Ας αποκτήσουμε επιτέλους ένα ειδικό σώμα εθνικής ασφάλειας, πλήρως εξοπλισμένο και ειδικά εκπαιδευμένο, με μοναδικό καθήκον την αναζήτηση, εντοπισμό, σύλληψη και οδήγηση στο ελληνικό έδαφος και στο ελληνικό δικαστήριο κάθε υπόπτου για εθνικά εγκλήματα, ανεξαρτήτως εθνικότητας και τόπου όπου γίνεται η σύλληψη. Υπάρχει το διεθνές προηγούμενο όχι μόνο στις μεγάλες δυνάμεις αλλά και σε χώρες της περιοχής μας (Τουρκία, Ισραήλ, ...) και στο τέλος – τέλος τόσα λεφτά ρίξαμε για την περιβόητη ασφάλεια τον καιρό της Ολυμπιάδας, ας μείνει και κάτι σε αυτό τον καημένο τον Έλληνα...
Ως γνωστόν, απόψεις και αντίλογος δεκτά...