3.7.07

Η Πάρνηθα που χάσαμε και πως θα την αποκτήσουμε ξανά...


Ο Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας υπάρχει πλέον - δυστυχώς - μόνο στις σκέψεις μας και στο web site που με περισσή φροντίδα κάποιοι άνθρωποι φρόντισαν να στήσουν πριν την πυρκαγιά.

Αν δεν διαθέσατε χρόνο να πάτε εκεί πριν τη φωτιά, αν δεν σας απασχόλησε ποτέ πόση ομορφιά κρύβεται σε ένα βουνό, αν ο δρόμος σας ποτέ δεν ξέφυγε από την "πεπατημένη" για να χαθεί μέσα στα δέντρα, αν δεν γελάσατε ποτέ παίζοντας κυνηγητό με τις αχτίνες του ήλιου πίσω από τους κορμούς των ελάτων, αν δεν σας αρέσουν τα ελάφια και τα άλλα ζώα του δάσους ζωντανά, μη χάνετε άλλο το χρόνο σας.

Εμείς, οι άλλοι, θα κρατήσουμε ζωντανή την εικόνα για όσο χρόνο χρειαστεί να την ξαναφτιάξουμε. ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ !! Όχι μόνο την Πάρνηθα, όλα τα δάση μας !!

Η καλύτερη βοήθεια θα είναι να είμαστε εκεί καθημερινά, να αποκαλύπτουμε και να τιμωρούμε έναν - έναν όλους αυτούς (μεγάλους ή μικρούς) που θα θελήσουν να μας στερήσουν ολοκληρωτικά με παρανομίες και καταπατήσεις αυτό που είχαμε. Οπλιστείτε με υπομονή (χρειάζεται καθώς το θέαμα δεν είναι πιά το καλύτερο), χάρτη της περιοχής και φωτογραφική ή κινηματογραφική μηχανή (τα μόνα "όπλα" που επιτρέπει η συνείδηση μας), κινητό τηλέφωνο και θάρρος !! Αποτυπώστε το σήμερα, πριν αρχίσουν οι καταπατήσεις και οι πάσης φύσεως παρανομίες, έτσι θα έχετε "χρυσό" μέτρο σύγκρισης για το αύριο. Μην περιμένετε τίποτα από κανέναν, δουλέψτε μαζί και χωριστά, δημιουργήστε τους δικούς σας "πυρήνες" προστασίας του δάσους !!

Μετά "όπλο" σας είναι η φωνή σας και το internet: κάθε πιθανή παρανομία που θα δείτε, καταγγείλτε την μέσα από το internet, με κάθε μέσο και - το κυριώτερο - με αποδείξεις. Κάθε πράξη στην κατεύθυνση αυτή θα είναι νόμιμη στην συνείδηση όλων, για τους παραβάτες δεν πρέπει να υπάρξει ανοχή, δεν πρέπει να επιτραπεί να κρυφτούν πίσω από τις "ενοχές" του πολιτισμού μας περί προσωπικών δεδομένων, πάσης φύσεως ελαφρυντικών, προτέρου εντίμου βίου ή εξαγοραζομένων ποινών. Στο κάτω-κάτω δικό μας ήταν το δάσος και είχαμε αποφασίσει στο Σύνταγμα μας να μην το "πουλήσουμε", άρα δεν πρέπει να δεχτούμε καμμιά εξαγορά και κανένα συμψηφισμό !!

Προσέξτε, δεν "δικάζουμε", καταγγέλουμε και παρουσιάζουμε στοιχεία για να υποστηρίξουμε την καταγγελία μας. Ας δικάσουν αυτοί που πρέπει, έχουμε πάντα το περιθώριο να αμφισβητήσουμε την απόφαση τους και να παλέψουμε για να την ανατρέψουμε. Δεν είναι εύκολο και ο αγώνας μας δεν θα είναι απλός, δεν θα έχει μόνο νίκες. Θα έχει όμως μνήμες και εικόνες, και με αυτές θα απομονώσουμε και θα παραδώσουμε στην λαϊκή χλευή όσους θα εκμεταλλευθούν δικονομικά τερτίπια και "παράθυρα" για να μας στερήσουν αυτό που είχαμε.

Όποιος έχει πίστη ακολουθεί....